1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas tõuseb puudega lapse toetus 100-le eurole
Tallinnas tõuseb puudega lapse toetus 100-le eurole

Tallinnas tõuseb puudega lapse toetus 100-le eurole

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule linna järgmise aasta eelarve eelnõu, milles nähakse ette puudega lapse toetuse määra tõus 76,70 eurolt 100-le eurole.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonna abilinnapea Tõnis Mölder ütles, et järgmise aasta eelarves on tõstetud olulisele kohale abivajajate toetamine ning neile mõeldud teenuste arendamine. „Eelarves tähtsustatakse abi puuetega inimestele, soovime veidigi leevendada puuetega laste ja nende lähedaste olukorda,“ sõnas Mölder.

„Puudega lapse toetuse tõus on kindlasti paljudele lapsevanematele abiks ning mul on hea meel, et toetuste tõstmise muudatus on läbinud ka riigikogus esimese lugemise. On selge, et puuetega laste vanemad on täna jäänud ebaõiglasesse olukorda. Seda olukorda tuleb parandada, mistõttu oleme selle ka Tallinna linnas oma eesmärgiks võtnud,“ ütles Mölder.

Samuti on abilinnapea varasemalt kinnitanud, et sügava puudega inimese hooldaja toetus tõuseb Tallinnas alates järgmisest aastast 40-lt eurolt 100-le eurole kuus ning raske puudega inimese hooldaja toetus 30-lt eurolt 50 eurole kuus.

Puudega lapse toetuse maksmist alustati Tallinnas 2006. aastal. Toetus määratakse lapse vanemale, eestkostjale või lapse hooldajale, kes rahvastikuregistri andmetel on Tallinna linna elanik vähemalt aasta enne toetuse taotlemise aasta 1. jaanuari, elab rahvastikuregistri andmetel lapsega ühel aadressil ja lapsele ei ole määratud töövõimetuspension.

Sotsiaalkindlustusameti andmetel elab seisuga 30. juuni 2018 Tallinnas 2 815 puudega last, kellest raske ja sügava puudega on 2 115 last.

Head Uudised GoodNews