1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnas tõusevad sotsiaalhoolekande asutuste töötajate palgad
Tallinnas tõusevad sotsiaalhoolekande asutuste töötajate palgad

Tallinnas tõusevad sotsiaalhoolekande asutuste töötajate palgad

983490_31743443Tallinna linn tõstab linna sotsiaalhoolekande asutuste töötajate palku keskmiselt viis  protsenti, mis nõuab  linnakassast pool miljoni eurot.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on sotsiaalhoolekande töötajate palgatõus jäänud ajale jalgu ning sellega täidetakse kohus nende väga olulist tööd tegevate inimeste ees.

„Kuna hoolekandetöö kulgeb vaikselt ja silmapaistmatult, jääb ta tihtipeale märkamatuks, kuid selle töö inimlik tähtsus on määratu. See töö nõuab kannatlikkust ja pühendumist ning  on väga vastutusrikas. On loomulik, et väärtustame seda kõrgelt ja püüame väärikalt tasustada,“ ütles Martinson.

Tallinna linn tõstab linna sotsiaalhoolekande asutuste töötajate palku keskmiselt viis protsenti, linna hoolekandeasutustes tõusid palgad viimati 2013. aastal, siis  keskmiselt 4%.

Tallinna linna hoolekandeasutustes töötab  praegu 991 vahetult klienditööd tegevat töötajat. Juhtkonna palku tõsta kavas ei ole.

Tallinna linna 2015.a eelarves on sotsiaalhoolekande asutuste töötajate ja linna kultuuriasutuste töötajate palgatõusuks planeeritud  700 000 eurot.

 

 

Head Uudised GoodNews