1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnasse luuakse Jaapani eeskujul unikaalne laste loovus- ja tehnoloogialabor
Tallinnasse luuakse Jaapani eeskujul unikaalne laste loovus- ja tehnoloogialabor

Tallinnasse luuakse Jaapani eeskujul unikaalne laste loovus- ja tehnoloogialabor

VIVITA tegevjuht Taizo Son
Fotod: Annika Haas

Jaapanist pärit laste ja noorte loovuskiirendi VIVITA avab oma teise esinduse, VIVISTOPi nime kandva tehnoloogialabori suvel Tallinnas Telliskivi loomelinnakus.

VIVITA tegevjuht, tunnustatud Jaapani investor ja innovaator Taizo Son avaldas täna hommikul Latitude59 tehnoloogiakonverentsil esinedes heameelt, et loovuskiirendite võrgustik alustab ülemaailmset laienemist Eestist.

„Esimene VIVISTOP koolilaste loovuskiirendi avati Kashiwa linnas Jaapanis 2017. aasta märtsis. 2018. aasta suvel avame oma esimese rahvusvahelise esinduse Tallinnas Telliskivi loomelinnakus,“ ütles Taizo Son.

Alustamaks ülemaailmset laienemist asutati 2018. aasta kevadel Eestis ettevõte VIVITA International OÜ, millega pandi alus rahvusvahelisele loovuskiirendite võrgustikule. VIVITA Eesti haru avatakse Telliskivi loomelinnakus 2018. aasta suvel.

VIVITA Internationali tegevjuht Mari-Liis Lind selgitas, et VIVISTOP Telliskivi tehnoloogialaboris luuakse kooliealistele lastele ja noortele eeldused nutikaks vaba aja veetmiseks, tehnoloogiaga eksperimenteerimiseks ja tulevikuoskuste omandamiseks, innustades neid iseseisvaks loometegevuseks.

„Julgustame loovuskiirendis lapsi katsetama, looma animatsioone või meisterdama roboteid. Ühtlasi anname võimaluse korraldada erinevaid üritusi, näiteks programmeerimise võistlusi. VIVISTOPis ei ole õpetajaid ega õppekavasid – lapsed võivad vabalt algatada projekte ise,“ lausus Lind.

VIVISTOP loovuskiirendid eri riikides ühendatakse videosillaga, mis võimaldab lastel omavahel suhelda, mõtteid vahetada ja tegeleda koosloomega. Hõlbustades piiriüleseid kontakte, on VIVITA seadnud eesmärgiks kasvatada järgmise põlvkonna innovaatorite võrgustikku.

Telliskivi loomelinnakus teeb VIVISTOP koostööd sealsete disainiagentuuride, loovstuudiote ja tehnoloogiaettevõtetega, üheks esimeseks partneriks on Lift99.

VIVISTOP Telliskivi on laste ja noorte loovuskiirendi, mis avatakse sellel suvel  Telliskivi loomelinnakus. See on vaba aja veetmise koht, kus koolilastel on võimalik uusi oskusi omandada ja tehnoloogiaga eksperimenteerida.

VIVITA on rahvusvaheline loovate keskkondade ehk nn VIVISTOPide võrgustik, mis täna tegutseb Tallinnas ja Kashiwa linnas Jaapanis ning on laienemas paljudesse linnadesse üle maailma.

Head Uudised GoodNews