1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinnasse tuleb keskkonnakaitsja ja rahusõnumi levitaja Yuji Miyata
Tallinnasse tuleb keskkonnakaitsja ja rahusõnumi levitaja Yuji Miyata

Tallinnasse tuleb keskkonnakaitsja ja rahusõnumi levitaja Yuji Miyata

Sel nädalal külastab Tallinna jaapani päritolu keskkonnakaitsja ja endine ÜRO rahusõnumi saadik Yuji Miyata, kes alustab siit rahu kõndi mööda Balti keti kulgemisteed.

Rahusõnumi levitaja ja keskkonnakaitsja Miyata alustab Tallinnast 600 kilomeetri pikkust jalgsirännakut mööda Balti keti kulgemisjoont. Tema teekond algab neljapäeval, 5. juulil kell 12.00 Toompealt 20. augusti mälestuskivi juurest ja lõppeb Leedu pealinnas Vilniuses.

Miyata saadab teele roheliste esinaine ja Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova. „Miyata on rohujuuretasandilt tegutsev maailmaparandaja, aga tal on kogemusi ka avaliku sektori ja rahvusvaheliste organisatsioonidega. Ta juhindub ilusast mõttest, et igaüks meist saab panustada sellesse, et maailm, mille tulevastele põlvedele pärandame, oleks võimalikult harmooniline, elurikas ja jätkusuutlik. Miyata ilmavaate keskmes on ühtaegu nii rahu kui loodushoid, mis on tegelikult täiesti loomulik, roheline liikumine ja vägivallatuse propageerimine on omavahel tihedalt seotud ja ikka käsikäes käinud,“ ütles Izmailova.

Yuji Miyata juhindub ilusast mõttest, et igaüks meist saab panustada sellesse, et maailm, mille tulevastele põlvedele pärandame, oleks võimalikult harmooniline, elurikas ja jätkusuutlik.

Miyata on teinud koostööd rahvusvaheliste MTÜ-dega ning nõustanud omavalitsusi jätkusuutiku arengu, keskkonnahoiu ja keskkonnahariduse vallas. Rahu kõndimise projekti raames on ta jala läbinud 13 100 kilomeetrit, istutanud üle 5016 puu ja pidanud loenguid ligi 800 koolis, külastades kokku 20 erinevat riiki.

Vaata rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews