1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Talveilma püsimine lubab Kiviõlis avada esimesed suusanõlvad
Talveilma püsimine lubab Kiviõlis avada esimesed suusanõlvad

Talveilma püsimine lubab Kiviõlis avada esimesed suusanõlvad

Foto: Jaanus Lõvi
Foto: Jaanus Lõvi

Kiviõli seikluskeskus avab sel laupäeval esimesed mäesuusanõlvad, millega avatakse ühtlasi keskuse 2014. aasta talvehooaeg.

SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liikme Janek Maari sõnul loodusliku lume peale suusakeskuses veel loota ei saa, kuid püsivad külmad ilmad võimaldasid panna tööle lumekahurid ning esimesed 400-meetrilised laskumisnõlvad avatakse külalistele juba homme.

“Rajad on vaja katta vähemalt 0,5-meetrise kunstlume kihiga ning juba nädal aega oleme viie lumekahuriga 10 tuhandest kuupmeetrist veest valmistanud ligikaudu 22 tuhat kuupmeetrit lund,” selgitas Maar.

“Kuigi detsembrikuu ilmad ei soosinud keskuse talvehooaja avamist, tasub järelejäänud suusahooajast ning praegusest lumest kindlasti maksimum võtta. Ootame pingsalt ka selleks nädalavahetuseks lubatud kargeid miinuskraade, et jätkata radade lumega katmist ning avada lähiajal ka Baltimaade pikimad suusanõlvad,” lisas Maar.

Laupäevast töötavad keskuses suusa- ja lumelaualaenutus, kohvik ja saunad. Lumerohke taliilma püsimisega rõõmustavad keskuse külastajaid peagi ka 600-meetrine ning 700-meetrine rada. Veebruaris avatakse Kiviõlis ka Baltimaade suurim Starmani lumelauapark, kus korraldatakse ka aasta suurim rahvusvaheline lumelauavõistlus.

Keskuse esimesel, 2013. aasta talvehooajal külastas Kiviõli Seikluskeskust üle 14 000 inimese, kellest suurema osa moodustasid Eesti siseturistid, kuid märgata oli ka suurt huvi Peterburi reisikorraldajate ja turismifirmade poolt.

SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus on vana tuhamäe ümberkujundamise tulemusena loodud ainulaadne suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus kogu Läänemere piirkonnas. Keskusesse on rajatud Eesti pikimad, kuni 700meetrised mäesuusanõlvad koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga, mis teeb võimalikuks seal lumelauaalade rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamise.

VAATA GALERIID!
Fotod: Jaanus Lõvi

Head Uudised GoodNews