1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Talvepealinnas käivitati esimesed lumekahurid
Talvepealinnas käivitati esimesed lumekahurid

Talvepealinnas käivitati esimesed lumekahurid

Foto: Monika Otrokova
Otepää Linnamäe serval olevad Otepää Winterplace lumekahurid
Foto: Monika Otrokova

Kui paar nädalat tagasi tervitas talvepealinn esimest lund, siis nüüd, külmakraadide saabudes, on käivitatud esimesed lumekahurid Linnamäe oru serval. Riigi Ilmateenistuse prognoosid näitavad, et miinuskraade jagub julgesti lähinädalatele. Talvepealinnas tehakse ettevalmistusi talvise hooaja saabumiseks.

Otepää piirkonnas on kolm  mäesuusakeskust – Kuutsemägi, Väike Munamägi ja Ansomägi,  üle 100 km suusaradu,  millest põnevama reljeefiga suusarajad jäävad Tehvandi Spordikeskuse ja Kääriku territooriumile. Lisaks sellele tegutseb Linnamäe orus kogu perele mõeldud aktiivse vaba aja keskus – Otepää Winterplace.  „Alustasime lume tootmisega juba eile õhtul, ilmaprognoosid lubavad öösiti miinuskraade, seega planeerime järgmiseks reedeks kogu talveks vajamineva lume valmis toota,“ sõnas Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda. „Paar nädalat läheb lumepargi kordaseadmiseks, kuid oma kelguga saab juba praegu tulla ja tasuta mäest alla sõita. Lund on meil kevadeni!“ Sarnaselt eelmisele aastale on Otepää Winterplaces mitmed atraktsioonid – uisuväljak, tuubimäed, AHHAA Teadusiglu, Balbiino Iglukino, väikelaste tuubikarusell, jpm. Tulemata ei jää ka põhjapõdrad.

Foto: Monika Otrokova
Otepää Linnamäe serval olevad Otepää Winterplace lumekahurid
Foto: Monika Otrokova

Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskustes on plaan lumekahurid tööle panna täna õhtul. „Kui ilmaprognoos peab ja soojemaks ei lähe, siis saaks mäesuusakeskused avada juba järgmisel nädalavahetusel,“ kinnitas Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi. Hetkel on käimas suusakeskuste hooajapiletite eelmüük, sellel talvel saavad keskused uuendusena kiipkaart-piletite lugemise süsteemid.

Kääriku Spordikeskus Foto: Kristjan Karis
Kääriku Spordikeskus
Foto: Kristjan Karis

Suurte muudatuste lävel seisvas Kääriku spordikeskuses oodatakse looduslikku lund. „Ootame, et lund juurde tuleb, siis saab juba ehk järgmisel nädalal uisuraja sisse lükata,“ oli SA Tehvandi juhatuse liige Kristjan Karis lootusrikas. „Kääriku raja olukorrast annavad meile ülevaate juba sellel nädalavahetusel Suusahullud – Suusahullude Ööjooksumaratonil saab nimelt suusatada, oleme neile  vastava rajapõhja juba sisse sõitnud.“

Tehvandi Spordikeskuses pakitakse aga eelmise aasta kunstlumehunnikut lahti. „Võtame hunnikud lahti ja esmaspäeval otsustame, kas teeme rajad maha või ootame veel. Kõik sõltub ilmast,“ selgitas SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Alar Arukuusk.

Talve astronoomiline algus on sellel aastal 21.detsembril kell 12.44, sel päeval saab Otepää talvepealinna tiitli.

Head Uudised GoodNews