1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Täna algab Leigo Järvemuusika Festival
Täna algab Leigo Järvemuusika Festival

Täna algab Leigo Järvemuusika Festival

3. augustil algab järjekordne Leigo Järvemuusika Festival, mis paneb juba 21. korda helisema Lõuna-Eesti muinasjutulise Leigo järvede ümbruse, pühendades augustikuu esimesed sumedad õhtud muusika ja valguse vaatemängule.

3.-4. augustil Otepää külje all Lutike külas toimuval festivalil astuvad üles parimad koosseisud ja solistid.

3. augustil kell 18.00 juhatavad Eesti, Läti ja Soome juubelitele pühendatud Leigo Järvemuusika Festivali avapäeva pidulikult sisse Eesti, Läti ja Soome muusikutest spetsiaalselt Leigo jaoks kokku pandud Siim Aimla džässansambel ja solist Līva Dumpe, kelle esituses kuuleme meile ja naaberriikidele kalleid teoseid kontserdil “Kodumaised viisid”. Pärast seda tulevad ettekandele Tüüri, In Spe ja Põhja Konna laulud tšelloansambli seades, solistiks Valter Soosalu.

Leigo erakordse valgus- ja tuleetenduse saatel tulevad festivali esimesel päeval ettekandele Eesti ning naaberriikide muusika Liepaja Sümfooniaorkestri esituses, mida juhatab dirigent Vello Pähn ning millest kujuneb looduse harmoonias kindlasti erakordne ealmus. Festivaliõhtu lõpetab Liepaja Sümfooniaorkester ja kammerkoor Voces Musicales, kes esitavad Eesti esimese reekviemi, helilooja C. Kreek.

Festivali teisel päeval, 4. augustil kell 17.30  alustavad Järvi Instrumentalistsi laiendatud koosseis, Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo “Kevade” kontserdiga. Ilusa ilma korral on lapsed oodatud lavaled  Õhtu jätkub Jaak Lutsoja (akordion), Liis Lutsoja (džässviiul) ning Marius Järvi (tšello) etteastega. Koondnime all “Le Grand Tango” saab kuulda nii Lutsoja enda kui ka näiteks Piazolla loomingut. Solistid Mirjam Mesak, Annely Peebo, Raimonds Bramanis ja Priit Volmer ühes Leigo Festivaliorkestriga, Risto Joosti juhatamisel, esitavad kell 21.00 “Võluflöödi“ aariaid. Suvise tähistaeva all suurejoonelise tuleetendusega kulmineerub festival Beethoveni 9. sümfooniaga.

Festivali peakorraldaja Tiiu Tamm kommenteerib selleaastast festivali: “Muidugi oleme igal aastal kogu perekonnaga enne Järvemuusikat väga õhinas, aga sel aastal on kuidagi eriliselt tore ootusärevus. Ka Leigol tähistatakse Eesti sünnipäeva ja on väga tore, et muusikud on sellest tugevasti kinni võtnud ning kokku on pandud väga palju erilisi kavasid ja koosseise. Loodame väga, et külalised ja muusikud naudivad seda sama palju kui kogu meie tragi korraldustoimkond.”

Head Uudised GoodNews