1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Täna algab rongides PPAFF 2013 alafestival Rongianimatsioon
Täna algab rongides PPAFF 2013 alafestival Rongianimatsioon

Täna algab rongides PPAFF 2013 alafestival Rongianimatsioon

Tänasest algab Priit Pärna 2. Animafilmifestivali (PPAFF) alafestival Rongianimatsioon, mis viib PPAFFi programmid liikumisse.

„PPAFF on alguse saanud Tapalt, Priit Pärna lapsepõlvelinnast. Tunneme Tapat nii raudtee kui ka kaitseväe linnana ning sel aastal olemegi need sümbolid põiminud PPAFFi tegevuskavva.

Militaaranimatsioon on juba täies hoos ning alates tänasest toob Rongianimatsioon reisijateni kõik PPAFFi programmis olevad animatsioonid – maailmatasemel animafilmidest osa saamiseks tuleb vaid rongipilet osta,“ ütles PPAFF 2013 peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Animafilme näidatakse 21. oktoobrist kuni 3. novembrini Edelaraudtee rongides, mis sõidavad Tallinna-Viljandi ning Tallinna-Tartu liinil. Samuti on võimalik programmi näha Tallinna ja Peterburi vahel kurseerivates Go Raili rahvusvahelistes reisirongides. Filmid linastuvad 1. mugavusklassi vagunites. Projekti tehnilise poole eest hoolitseb festivali hea koostööpartner Tehnikarent.

PPAFF 2013 kavas on seitse erinevat programmi, kokku 52 animatsiooniga. Maadest on peafookuses Norra kahe programmiga, kus näidatakse nii tudengite kui ka täiskasvanute animatsioone.

Autoritest on fookuses Venemaa juhtiv animaator Igor Kovaljov ja Eestist Ülo Pikkov. Lisaks näidatakse programmi „Eesti joonisfilm 20. sajandil“, Turu Rakenduskõrgkooli Kunstiakadeemia tudengite töid ja loomulikult Priit Pärna valituid teoseid.

PPAFF 2013 algas eelmisel nädalal Tapa Gümnaasiumis noorte ja laste Animatsiooniakadeemiaga. Samuti alustas 14. oktoobril PPAFFi teine alafestival Militaaranimatsioon, mis viib PPAFFi kinosaalidest välja Eesti Kaitseväe väljaõppekeskuste territooriumitele.

Kinosaalidesse oodatakse festivalikülastajaid 22.-26. oktoobrini Tartu Elektriteatris ning 28. oktoobrist 3. novembrini Tapa Kultuurikojas.

Kokkuvõtteid festivalist tehakse neljapäeval, 31. oktoobril Tapa Kultuurikojas kell 19 festivali galaõhtul, kus premeeritakse noorte animahuviliste parimaid töötubades valminud teoseid ning kõlavad ka tänusõnad.

PPAFF 2013 treiler:

[iframe src=”//www.youtube.com/embed/QFlKhE5uOaU”]

PPAFF 2013 ajakava: http://www.tapa.ee/public/files/PlakatPP2013%283%29.jpg

PPAFF 2013 laste ja noorte töötubade tööd: http://www.tapa.ee/videod (alates 22.10.2013)

Head Uudised GoodNews