1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Täna algab XIII Tallinna Kammermuusika Festival
Täna algab XIII Tallinna Kammermuusika Festival

Täna algab XIII Tallinna Kammermuusika Festival

Orkester Nordan

XIII Tallinna Kammermuusika festival toimub 19. – 30. augustil, kus külaliste seas on oodatud Põhjamaade talentide sümfooniaorkester Norden ja Poola kammeransambel Baltic Neopolis Virtuosi.

Avakontsert on linnarahvale tasuta 

Avakontsert, mis on linnarahvale tasuta, toimub Estonia kontserdisaalis 21. augustil kell 19.00, kus esineb Põhjamaade noorte talentide sümfooniaorkester Norden, solistidena on orkestri ees tunnustatud Rootsi sopran Susanna Andersson ja tšellist Jakob Koranyi ning dirigendipuldis on Johannes Gustavsson. Nii orkester kui PLMF kingivad kõik festivali kontserdid Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva pidulikuks tähistamiseks.

Igal täistunnil toimuvad kontserdid 

Juba neljandat aastat püstitakase 19. augustil Vabaduse Väljakule telgi, kus toimuvad igal täistunnil kell 12.00 – 21.00 kontserdid. Esinevad noored muusikaõppeasutuste õpilased ja mitmed ansamblid.

Lisaks pakutakse linnarahvale tasuta võimalus kuulda Rootsi-Mihkli kirikus 22. augustil kell 15.00 tunnustatud interpreete – Kristina Kriit (viiul), Levi-Danel Mägila (tšello), Neeme Ots (trompet) ja Tiia Tenno (orel).

Külalistest oodatakse veel 26. augustil kell 19.00 Mustpeade Majja Läänemere muusikatalente ühendavat Poola kammeransamdlit Baltic Neopolis Virtuosi, kus kaastegevaks on Eesti oma põlvkonna väljapaistvaim tšellist Andreas Lend.

Galakontsert toob kokku Eesti tippsolistide paraadi 

Suurejooneline Galakontsert toob kokku Eesti tippsolistide paraadi 29. augustil  kell 19.00 Mustpeade Majja, kus antakse üle 12. korda Marje ja Kuldar Sink’i nimeline noore muusiku preemia pr. Mari-Ann ja hr. Tunne Kelami poolt.

Festivali kava leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews