1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna anti Riigikogule üle tänukiri aasta kõige loomasõbralikuma teo eest
Täna anti Riigikogule üle tänukiri aasta kõige loomasõbralikuma teo eest

Täna anti Riigikogule üle tänukiri aasta kõige loomasõbralikuma teo eest

Riigikogu_Nestor
Foto: Erik Peinar

2017. aasta kõige loomasõbralikumaks teoks valiti 1120 häälega (54%) Riigikogu otsus keelustada metsloomade kasutamine tsirkuses. Seaduse eelnõu poolt, mis keelustab metsloomade kasutamise tsirkuses, hääletas 83 liiget. Eesti Loomakaitse Selts (ELS) käis täna Riigikogu esimehele Eiki Nestorile tänukirja üle andmas.

“Oleme väga tänulikud loomasõpradest Riigikogu liikmetele, kes oma häält loomade kaitseks kasutavad,” ütles ELSi juhatuse liige Jana Adamsons. “Loomakaitsjad on metsloomade tsirkustes kasutamise keelustamise nimel tegutsenud juba pikki aastaid. Hääletuse tulemus näitab, et see teema läks hinge väga paljudele inimestele. Meil on hea meel, et saame selle postitiivse otsuse eest Riigikogule tänukirja üle anda”, kommenteerib Adamsons.

Loomakaitseorganisatsioonid on tegutsenud selle seaduse eelnõu vastuvõtmise nimel üle kümne aasta. Läbirääkimised sel teemal algasid peale seda, kui 2013. aastal hukkus Eestis tsirkuses elevant Medi.

Eiki Nestoril oli tänu üle siiralt hea meel. Nestor tõdes, et selline tunnustus on nende jaoks oluline ja motiveeriv, sest Riigikogu saab kiitusi ja tänusõnu harva.

Head Uudised GoodNews