1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna avatakse fotonäitus Naiskodukaitse tegemistest
Täna avatakse fotonäitus Naiskodukaitse tegemistest

Täna avatakse fotonäitus Naiskodukaitse tegemistest

Kogu veebruarikuu on Rapla Maavalitsuses vabariigi sünnipäeva puhul avatud fotonäitus „Naiskodukaitse – triibuseelikust digilaiguni“. Lisaks näidatakse teisipäeval, 5. veebruaril kell 15.00 sealsamas Naiskodukaitsest rääkivat dokumentaalfilmi „Liiliarist“. Filmi vaatama ja näitust kaema on oodatud kõik huvilised.

Fotonäitus kujutab Eesti suurima naisorganisatsiooni Naiskodukaitse väga mitmepalgelisi tegemisi. Naiskodukaitsjad on nii pärimuse ja traditsioonide hoidjad kui ka riigikaitsjad, tehakse sporti ja marsitakse paraadidel. Naiskodukaitsjad oskavad toime tulla erakorralistes olukordades ja anda kannatanutele esmaabi. Naiskodukaitses õpitakse ja arendatakse ennast nii organisatsiooni, riigi kui ka iseenda jaoks. Kõik naiskodukaitsjate tegemised mõistagi ühele näitusele ära ei mahu, aga natuke aimu ja inspiratsiooni pakub see fotonäitus küll. Näituse on koostanud Rapla ringkonna naiskodukaitsjad ja ka fotode autoriteks on naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased. Näitus jääb avatuks kuni veebruari lõpuni.

5. veebruaril kell 15 Rapla Maavalitsuses näidatav film „Liiliarist“ annab põgusa ülevaate Naiskodukaitse ajaloost, tänapäevastest tegevusaladest ning liikmeskonna mõttelaadist. Filmi režissöör ja toimetaja on Erik Boltowski. Filmi pikkus on 44 minutit.

Naiskodukaitse on 1927. aastal loodud ülemaaline vabatahtlik naisorganisatsioon, mis annab oma panuse riigikaitsesse ja ühiskonna arengusse läbi Kaitseliidu toetamise, kodanike harimise ning isamaaliste traditsioonide hoidmise. 2012. aasta lõpu seisuga kuulub Naiskodukaitsesse üle 1800 liikme.

Head Uudised GoodNews