1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna avatakse RMK-s metskitsedele pühendatud fotonäitus “Kaber kabejalakene”
Täna avatakse RMK-s metskitsedele pühendatud fotonäitus “Kaber kabejalakene”

Täna avatakse RMK-s metskitsedele pühendatud fotonäitus “Kaber kabejalakene”

Metskits
Foto: Kalmer Lehepuu

RMK Tallinna kontori aatriumis avatakse täna pärastlõunal tänavusele aasta loomale metskitsele pühendatud fotonäitus “Kaber kabejalakene”.

Aasta looma fotovõistlusele saadeti 219 pilti metskitsest, mis kokku annavad mitmekesise ülevaate looma eluringist. „Fotodele on muu hulgas jäädvustatud karvavahetus, sokkude pusklemine, sametsarved ja alles kasvama hakkavad sarvenupsud, kitse magamisasemed ja jooksuaja jäljed heinas. Samuti laekus fotosid talledest, keda on üpriski raske tabada, kuna kitseema oskab pisikest imehästi heina sisse ära peita,“ kommenteeris Helen Arusoo Aasta looma kodulehe toimkonnast.

Näitus avatakse täna, 16. novembril kell 15 RMK Tallinna kontoris aadressil Toompuiestee 24. Kohapeal pärjatakse parimad ja huvitavamad fotod ning jagatakse preemiaid. Oma auhinnad lemmikutele on välja pannud Eesti Jahimeeste selts, Eesti Loodusmuuseum, RMK ja Tallinna Loomaaed.

RMK eriauhinna pälvib Kalmer Lehepuu, kes jäädvustas kitsed kaunis lumesajus. „Seekord läksingi metsa, et kitse pildistada, plaanis oli küll pildistada kitse hästi lähedalt aga läks teisiti. Kitsed lähedale ei tulnud vaid olid kaugemal metsa ääres ja siis hakkas veel laia lund ka sadama. Mulle sobis,“ kommenteeris ta.

Aasta looma kodulehe toimetus valis oma lemmikuks Kalmer Lehepuu foto alla nädalavanusest tallest. “Tegu on haruldase tabamusega kitse ühest üksildasemast eluperioodist. Turvakaalutlustel jätab ema talle üksi, et ema lõhn värsket ilmakodanikku kiskjatele ei reedaks,” kommenteeris Mats Kangur, Aasta looma fotovõistluse kodulehe toimetaja.

Näitus “Kaber kabejalakene” on RMK Tallinna kontori aatriumis aadressil Toompuiestee 24 avatud esmaspäevast reedeni kell 9–18. Näituse külastamine on kõigile tasuta ja see jääb avatuks 31. jaanuarini.

Aasta loomale pühendatud fotovõistluse korraldasid aasta looma koduleht ja looduskalender.ee Näitust toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja RMK.

Võistlusele saadetud fotosid näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews