1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna avatakse Tallinna Raekoja platsil malevasuvi
Täna avatakse Tallinna Raekoja platsil malevasuvi

Täna avatakse Tallinna Raekoja platsil malevasuvi

malevasuviTäna kell 12.00 avatakse Tallinnas Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva 2016. aasta hooaeg.

Traditsiooniliselt alustatakse avamissündmust malevlaste ja rühmajuhtide rongkäiguga läbi vanalinna. Sel aastal kogunetakse rongkäiguks Vabaduse väljakule, kust hakatakse kell 11.45 liikuma puhkpillimuusika saatel Raekoja platsi suunas (mööda Harju tänavat).

Avatseremoonial saavad sõna linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas ja Tallinna õpilasmaleva juhataja, antakse tunnistused uutele rühmakomandöridele ning esitatakse ka mõned malevalaulud.

2016. aastal läheb Tallinnast malevarühmadesse ligi 1000 koolinoort. Neist umbes pooled Tallinna linnas toimuvatesse rühmadesse ja teine pool väljapoole Tallinna. Esmakordselt katsetab Sihtasutus Õpilasmalev koostöös Kaitseministeeriumiga ja MTÜ-ga Riigikaitse Rügement, kuidas sobitub riigikaitseõpetus õpilasmaleva formaadiga. Neljal linnasisesel rühmal on võimalus saada teadmisi riigikaitsest ning proovida ka metsaelu välilaagris.

Üle pika aja pannakse kokku erinevatest Eesti piirkondadest pärit noored. Sihtasutuse Õpilasmalev ja Tartu Noorte Töömaleva ühisrühm asub 27. juunil teele Põlvamaale Kosova külla.

Malevasuvi lõpeb 9.-11. augustil toimuva üleriigilise kokkutulekuga Toosikannul. Tänavu tähistab Eesti õpilasmalev ka oma 50. aastapäeva.

Head Uudised GoodNews