1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna avati mägra-aasta fotonäitus
Täna avati mägra-aasta fotonäitus

Täna avati mägra-aasta fotonäitus

Foto: Tarmo Mikussaar
Foto: Tarmo Mikussaar

RMK Tallinna kontori aatriumis avati täna selle aasta loomale pühendatud fotonäitus “Mägral raja otsas maja”.

Peamiselt ööpimeduses toimetava tööka looma askeldusi püüdsid pildile nii professionaalsed piltnikud kui ka lihtsad loodusvaatlejad.

“Portreepiltide kõrval on näitusel palju häid fotosid mäkrade tegevusjälgedest nende uhkete linnakute juures – näha on pooleliolevaid kaevamistöid, mäkrade omavahelist suhtlust, tuhnimist ja toitumisjälgi,” kommenteeris mägra-aasta üks eestvedajatest Helen Arusoo.

Foto: Ingmar Muusikus
Foto: Ingmar Muusikus

Kokku saadeti võistlusele veidi üle saja pildi, näituse avamisel jagasid parimatele auhindu RMK, Eesti Loodusmuuseum, Eesti Jahimeeste Selts, ajakiri Eesti Jahimees ja aasta looma veebilehe pidajad. Auhinna said Tarmo Mikussaar, Ingmar Muusikus, Aivar Adalberg, Kalmer Lehepuu ja Mihkel Örd.

Foto: Kalmer Lehepuu
Foto: Kalmer Lehepuu

RMK eriauhinna saanud pildi tegi Ingmar Muusikus ja sellel näeb kõrvatagust sügavat mägraemandat. “Mäkra viljahunnikus kohata oli üllatav. Kõhuli viljal, kühveldas loom käppadega purustatud vilja suust sisse, siis sügas end hoolega ja matsutas edasi,” kirjeldas Muusikus pildi püütud looma, kelle piimaootel pojad ootasid mõnisada meetrit eemal urus.

Foto: Mihkel Örd
Foto: Mihkel Örd

Aasta looma kodulehe pidajad tõstsid esile Kalmer Lehepuu fotot idüllilisest mägraperest. “Olustik on lustlik ning maaliline. Pildi teeb eriliseks ka see, et kaadri napsas autori poolt urgude ette oskuslikult seatud rajakaamera ja nii on loomad oma kodus võimalikult vähe häiritud,” kommenteeris Helen Arusoo. “Rajakaameraga tehtud pildile auhinda andes loodame hoogustada loodusesõprade uut hobi, mis võimaldab metsasaladustele palju lähemale jõuda ja nii liike paremini tundma õppida.”

Foto: Aivar Adelbert
Foto: Aivar Adelbert

Näitus “Mägral raja otsas maja” on RMK Tallinna kontori aatriumis aadressil Toompuiestee 24 avatud esmaspäevast reedeni kell 9–18. Näituse külastamine on kõigile tasuta ja see jääb avatuks 9. jaanuarini.

Head Uudised GoodNews