1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna on Eestis iseseisvuspäeva puhul lipupäev
Täna on Eestis iseseisvuspäeva puhul lipupäev

Täna on Eestis iseseisvuspäeva puhul lipupäev

Täna on Eestis iseseisvuspäeva puhul lipupäevTäna on Eesti Vabariigi 96. aastapäeva puhul Eestis lipupäev, mil lipud heisatakse kõikidele elu-, äri- ja büroohoonetele.

24. veebruaril 1918 avaldas Eesti Maapäeva vanematenõukogu Tallinnas “Manifesti kõigile Eestimaa rahvastele”, milles Eesti kuulutas välja sõltumatu ja demokraatliku vabariigi.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Eesti lipud heisatakse ka 3. jaanuaril Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval, 2. veebruaril Tartu rahulepingu aastapäeval, 24. veebruaril iseseisvuspäeval, 14. märtsil emakeelepäeval, mai teisel pühapäeval emadepäeval ja 4. juunil Eesti lipu päeval. 14. juunil üleriigilisel leinapäeval heisatakse lipp leinalipuna. Lipupäevana tähistatakse ka võidupüha 23. juunil, jaanipäeva 24. juunil, taasiseseisvumispäeva 20. augustil ning isadepäeva novembri teisel pühapäeval. Samuti heisatakse Eesti lipp riigikogu, kohalike volikogude ja Euroopa Parlamendi valimise päeval.

Head Uudised GoodNews