1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna ehitavad isad ja lapsed TTÜ Mektory uues laboris legoroboteid
Täna ehitavad isad ja lapsed TTÜ Mektory uues laboris legoroboteid

Täna ehitavad isad ja lapsed TTÜ Mektory uues laboris legoroboteid

LegodTäna kell 12:00 avatakse TTÜ Mektory keskuses legorobootika labor “Õpime Mängides”. Uue labori eesmärk on julgustada igas eas inimesi tutvuma robootika ning tehnika- ja tehnoloogiaga LEGO õppekomplektide abil.

Avamisel osalevad värsked Eesti First Lego League’i robootikavõistluse meistrid – Tallinna Kristiine Gümnaasiumi robootikaringi „Öökullid“ õpilased – kelle juhendamisel ehitavad TTÜ kuratooriumi esimees Sandor Liive, Tööandjate Keskliidu Volikogu liige Enn Kunila, EAS-i juhatuse esimees Hanno Tomberg ja paljud teised koos oma lastega legosumo roboteid. Valmis roboteid saavad külalised kohe ka sumoringis proovile panna.

Labor „Õpime mängides“ on põnev õpiruum, mis on sisustatud mitmekülgsete LEGO© Education komplektidega, mis võimaldavad nii lastel kui täiskasvanud tehnoloogiahuvilistel teha tutvust robootika, mehaanika, pneumaatika, matemaatika ja loova eneseväljendusega.

Laboris hakatakse korraldama praktilisi töötubasid ja koolitusi igas vanuses kooliõpilastele ning õpetajatele, samuti pakutakse ettevõtetele võimalust põnevateks töötubadeks.

TTÜ prorektor ja Mektory direktor Tea Varrak kinnitab: „Uue labori ning juhendajatega oleme valmis läbi viima töötubasid ja koolitusi kuus ligi 200-le õpilasele ning õpetajale. Üldhariduskoolidel on meie projekti „Koolipäev Mektorys“ raames võimalik laborit kasutada ka õppetöös, näiteks saab siin läbi viia matemaatika ja joonestamistunde. Lõppeval õppeaastal oleme läbi viinud üle 200 töötoa kooliõpilastele ja täiskasvanutele. Meie labori komplektid on mõnevõrra erinevad poest ostetavatest. Oleme väga uhked ka meie tublide juhendajate üle, kelle käe all õnnestub meie külalistel ellu viia väga lennukaid ideid.“

Mektory külalised saavad laboris minna robotitega kosmose-ekspeditsioonile, ehitada lillepoti niiskusandurit või päikesejõul sõitvat autot.

Head Uudised GoodNews