1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna kuulutatakse välja parimad praktikandid
Täna kuulutatakse välja parimad praktikandid

Täna kuulutatakse välja parimad praktikandid

jelizaveta-pjatnitskaj
„Praktik Cum Laude“ nominent: Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses kokaks õppiv Jelizaveta Pjatnitskaja, kes oli kokapraktikal Narva restoranis Pärl.

Eesti Tööandjate Keskliit kuulutab täna toimuval finaalüritusel välja „Praktik Cum Laude“ konkursi võitjad – parima praktikandi kutsehariduse ja kõrghariduse kategoorias. Konkursi võitjad selguvad seitsme särava nominendi seast, kes saavutasid sellel õppeaastal praktika jooksul silmapaistvaid tulemusi.

Kutsehariduse parima praktikandi tiitli nimel võistlevad OÜ Promodernis rätsepatöö praktikant Zinaida Popova, Rimi Eesti Foods AS müügitöö praktikant Kaidi Parv, Stora Enso AS metsanduspraktikant Juhan Püü ja Astri Toitlustus OÜ kokapraktikant Jelizaveta Pjatnitskaja.

Kõrghariduse kategoorias jätkavad konkurssi RMK metsamajanduspraktikant Marili Laas, Nurme Production OÜ inseneripraktikant Egle Kadastik, Saku Õlletehas AS-is toidutööstust ja tootearendust praktiseerinud Sten Sild.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on finaalis väga erineva erialataustaga noored, keda ühendab soov oma oskusi praktika ajal maksimaalselt arendada. „Praktika on hädavajalik etapp elukutse omandamisel ja edu ning püüdlused selles väärivad märkamist. Meie konkursile esitasid nominendid tööandjad ja usun, et kõigile tänastele kandidaatidele on see motiveeriv signaal oma edulugu samasuguse innuga jätkata,“ rääkis Tamsar.

Tema sõnul aitavad targad praktikavalikud rajada edukat tööelu. „Praktika pakub õppurile esmase töökogemuse ja aitab noorel olla erialaselt konkurentsivõimelisem,“ rääkis ta. „Lisaks oskuste lihvimisele annab praktika võimaluse luua positiivse kontakti potentsiaalse tööandjaga ja avaldab seeläbi mõju edasisele tööelule ja karjäärivalikutele. Praktika on väärt investeering tulevikku,“ rõhutas Tamsar.

Konkursi võitjad selgusid Facebooki hääletuse ja hindamiskomisjoni otsuse tulemusena. Konkursi hindamiskomisjoni kuulusid Eesti Tööandjate Keskliidu, Haridusministeeriumi, erialaliitude ja Estonian Businessi Schooli esindajad. Parima praktikandi tunnustuse saanud õppurid saavad auhinnaks Estonian Businessi Schooli karjäärinõustamise ja võimaluse läbida omal valikul kursus (kuni 6EAP), mis toetab nende õpinguid ja edasist tööelu.

„Praktik Cum Laude“ konkurss on pilootprojekt, mille Eesti Tööandjate Keskliit korraldas koostöös Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Rõiva-ja Tekstiililiidu, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liiduga. Konkursi võitjad selgusid Facebooki hääletuse ja hindamiskomisjoni otsuse tulemusena. Projekti rahastas Euroopa Sotsiaalfond, Eesti riik ja Eesti Tööandjate Keskliit. Lisainfo kampaania kohta on leitav Eesti Tööandjate Keskliidu kodulehel ja „Praktik Cum Laude“ Facebooki lehel.

Head Uudised GoodNews