1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna on turvalise interneti päev
Täna on turvalise interneti päev

Täna on turvalise interneti päev

Sel aastal tähistatakse rahvusvahelist turvalise interneti päeva teisipäeval, 5.veebruaril. Kokku üle 150 riigis tähistatava päeva fookuses Eestis on koostöö ja tehnoloogia vastutustundlik kasutamine ning noorte kasutusharjumused.

Päeva suurimaks ürituseks on konverents „Digilaps, kus tõttad sa?: EU Kids Online’i Eesti 2018. aasta uuringu esialgsed tulemused“, kus esitletakse üle-euroopalise laste internetikasutuse Eesti uuringu tulemusi.

MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Tõnu Poopuu hinnangul on internetist laste jaoks saanud oluline osa õppeprotsessist nii koolis kui ka kodus.

Turvalise interneti päeval on ilmunud veebikirja Märka Last erinumber.

Lisaks toimub nädala jooksul vähemalt 61 erinevat üritust alates plakatikonkurssidest koolides kuni kogu kooli hõlmavate tegevusteni.

Veebruari esimesel poolel on kõik 4.-12 klasside õpilased oodatud osalema esimesel üle-eestilisel meemikonkursil „Rõõmud või mured digimaailmas“.

Politsei- ja piirivalveamet on projekti „Targalt internetis“ raames koostanud toreda küberkaitseharjutuste keskkonna.

Väiksemad internetikasutajad saavad ohutu internetikasutamise võimalustega tutvuda enamikes Eesti lasteaedades kasutusel „Kiusamisest vabaks!“ projektist tuttava Sõber Karuga. Valminud on juhendmaterjal, mille eesmärk on näidata, kuidas programmiga “Kiusamisest vabaks!“ töötades leida laste ja lapsevanematega veelgi paremini tee digimaailmaga seotud küsimuste arutamiseni.

“Targalt internetis” projekti viivad koostöös ellu Lastekaitse Liit, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, Tallinna tehnikaülikool ja sotsiaalkindlustusamet.

Head Uudised GoodNews