1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna on rahvusvaheline väljas töötamise päev
Täna on rahvusvaheline väljas töötamise päev

Täna on rahvusvaheline väljas töötamise päev

Tänu tehnoloogia arengule on möödas ajad, mil töötamine tähendas rangelt kontoriseinte vahel püsimist. Traditsiooniline rahvusvaheline väljas töötamise päev, mida traditsiooniliselt Eestis korraldavad Microsoft Eesti koos Targa töö ühinguga,  kutsub kõiki ka tänavu 26. mail oma argirutiini murdma ja alternatiivseid tööpaiku avastama!

Väljas töötamise päeva sai alguse tänu sellele, et 31. mail on rahvusvaheline kaugtöö päev. Kontorist väljas töötamist Eestis tehakse seega maikuu viimasel reedel.

Kaugtöö esmaseks kasusaajaks on töötajad, kes eelistavad oma tööaega ise planeerida ning kulutada võimalikult vähe aega tööle-koju sõitmiseks ja ebaolulisteks nõupidamisteks.  Kuna iseseisvalt töötamine aitab aega ja ruumi efektiivsemalt kasutada, annab see võimaluse töötada mitme tööandja juures. Selline tööviis loob töötajale laiemad arenguvõimalused ning suurema sissetuleku, ilma palgasurvet tekitamata.  Üle maailma, sealhulgas Eestis, läbiviidud uuringute põhjal võib väita, et töötajal, kel on suurem kontroll ja vastutus oma tööülesannete üle, on rohkem motiveeritud ja panustab oma tööle ka rohkem aega kui kontoris kellast kellani tööd tegev inimene.

Kontorilaua tagant eemal, mobiilselt ja targalt tehtav töö tähendab seda, et töötajal on ühelt poolt suurem vabadus, aga teisalt ka vastutus oma töö tulemuste eest. Sellise töö teevad võimalikuks kaasaegsed tehnoloogiad, nagu süle- ja tahvelarvutid, nutitelefonid, pilvelahendused ja kiire internet.

Head Uudised GoodNews