1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Täna saab Tallinn Art Weekil näha ajaloolist Polymeri ja OPEN ARS: Connectoriumit
Täna saab Tallinn Art Weekil näha ajaloolist Polymeri ja OPEN ARS: Connectoriumit

Täna saab Tallinn Art Weekil näha ajaloolist Polymeri ja OPEN ARS: Connectoriumit

Foto: Arvo Iho

Tallinn Art Week’i neljas päev on väga sündmusterohke: Balti Filmi-ja Meediakoolis saab alguse kolm päeva kestev eriprogramm ning ajalooline kunstikompleks Polymer avab kõigile kunstisõpradele uksed. Ülemiste City’s saab näha Susana Sanromani performance’t “To Waste or Not to Waste” ja alguse saab täiesti uus üritustesari OPEN ARS: Connectorium.

BFM’is saab täna alguse Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi tudengite loomingust kokku pandud alaprogramm, mille sisuks on filmikunsti üliõpilaste tööd – seotud kunstinädala peateemaga “mängides Jumalat? Inimkonna tulevik…”. Lisaks filmiprogrammile on Balti Filmi- ja Meediakooli telestuudiosse seatud näitus muusika-, kunsti- ja tantsuvaldkonna üliõpilaste mitmekülgsest loomingust.

Ajalooline Polymer peidab endas ohtralt loomingut, mis pakub Tallinn Art Week’i raames korraliku doosi elamusi. Hoone, kus resideeruvad mitmed kaasaegsed kunstikud, on tõeliselt mitmekesine kunstikompleks. Külastajatel on võimalik piiluda kunstnike stuudiotesse, kus valmib nede looming, aga kus mitmed neist ka elavad. Avastame koos, kuidas sünnib kunst ja kuidas ümbritsev inspiratsiooni tekkele kaasa aitab.

Külastajatel on võimalik piiluda kunstnike stuudiotesse, kus valmib nede looming, aga kus mitmed neist ka elavad.

Keskpäeval saab Ülemiste City’s näha Hispaaniast pärit Susana Sanromani interaktiivset performance’it, mille käigus väljendab kunstnik oma tarbimis- ja jäätmekäitlusharjumusi kostüümide kaudu. Tallinn Art Weeki ja Haus Galeriiga koostöös vaatajateni jõudev etendus on osa autori tarbimiskultuuri vastasest sõnumist, mida ta käsitleb pikemalt 16. juunil Noblessner Shipyardi hoones esietenduva performance’iga.

Lisaks algab Tallinn Art Week’i ajal uus üritustesari OPEN ARS: Connectorium, mis tegeleb küsimustega nagu “Kuidas kunstnikuna ära elada?”, ”Kuidas teha esimesi samme rahvusvahelisel kunstiväljal?”, ”Kuidas toimib avaliku kunsti süsteem Skandinaavias?” ning “Millised on avaliku kunsti võimalused ja ohud?”. Toimuvad loengud, ateljeekülastused, konsulatsioonid ja töötoad, mida viivad läbi kuraator ja kunsikonsultant Torun Ekstrand ning kunstnik Jan Christensen. Connectorium’i üritusesarja autorid ja kuraatorid on kunstnikepaar Varvara & Mar, kes on ARSi kunstilinnaku aktiivsed residendid. Connectorium toimub EKLi Avatud ARSi projekti raames Euroopa Regionaalfondi ja EASi toetusel.

Loomulikult on ka täna kella 12-19 kõigile avatud Noblessner Shipyardis asuva vana Tallinna Laevatehase hoone uksed, kus saab uudistada ning kogeda kunstinädala peanäitust “Katedraal tehnikale”..

Tallinn Art Week on 2016. aastal alguse saanud festival, mille eesmärgiks on kaasaegse kunsti toomine laiema publikuni. Üritust korraldab NOAR.eu Eesti Kaasaegse Kunsti Keskkond, mis pakub ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades endas ca 2000 teost enam kui 200 erinevalt kunstnikult.

Lisainfo SIIT ja facebookist!

Head Uudised GoodNews