1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna tähistab Rahvarinde Muuseum esimest sünnipäeva
Täna tähistab Rahvarinde Muuseum esimest sünnipäeva

Täna tähistab Rahvarinde Muuseum esimest sünnipäeva

Rahvarinde muuseumTäpselt aasta tagasi, Rahvarinde asutava kongressi 25. aastapäeval, avas Tallinnas Vabaduse väljaku äärses klaasgaleriis oma uksed Rahvarinde Muuseum.

Täna kell 11 pakutakse muuseumikülalistele spetsiaalselt muuseumi sünnipäevaks tehtud torti ning loositakse välja Rahvarinde Muuseumi esimene toimetis, Küllo Arjakase kirjutatud raamat „Kui väikesed olid suured. Balti kett 25“.

„Veerand sajandit on pikk periood. Selle aja jooksul on täiskasvanuks saanud uus põlvkond, kelle jaoks toonased sündmused on juba ajalugu, mis vajab õppimist,“ rääkis Rahvarinde Muuseumi juhataja Helen Lausma-Saar.

Aastase muuseumitöö kogemuse põhjal nentis ta, et paljud noored ei tea kahjuks kuigi palju meie riigi taasiseseisvumisperioodi suursündmustest: on küsitud, mis on Eestimaa laul ’88, miks tähistame 20. augustit ning isegi – mitu korda toimus Balti kett. „Sellised vahejuhtumid näitavad selgelt, et Rahvarinde Muuseumil on täna täita suur ja oluline roll,“ ütles Lausma-Saar.

Eelpooltoodud ja rohkematelegi küsimustele saab vastused Rahvarinde Muuseumist, mis oma mitmekülgse foto- ja filmimaterjali, ajaleheartiklite ja paljude põnevate autentsete eksponaatidega annab ülevaate Rahvarinde ajaloost, aga ka laiemalt Eesti taasiseseisvumise pöördelistest aastatest.

Rahvarinde Muuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 10-17, Vabaduse väljak 9.

Head Uudised GoodNews