1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Täna toimub Tallinn Art Week Tallinna Teisipäeva galeriituur
Täna toimub Tallinn Art Week Tallinna Teisipäeva galeriituur

Täna toimub Tallinn Art Week Tallinna Teisipäeva galeriituur

Tallinn Art Week 2018 Avamine
Foto: Ivar Hütt

Tallinn Art Week’i kolmas päev toob endaga traditsioonilise Tallinna Teisipäeva galeriituuri. Kell 12-19 on kõigile avatud Noblessner Shipyardis asuva vana Tallinna Laevatehase hoone uksed, kus saab uudistada ning kogeda kunstinädala peanäitust “Katedraal tehnikale”. Lisaks on viimane võimalus külastada Voronja korternäitust, mis on seekord koha sisse võtnud Kadriorus.

Teisipäeva puhul võetakse ette traditsiooniline rattamatk pealinna galeriidesse. Külastatakse EKA galeriid, Haus galeriid, ArtDepoo’d, Voronja korternäitust, Temnikova&Kasela galeriid ning Vaal galeriid. Lisaks lõbusale rattasõidule saab tutvuda mainitud galeriides hetkel näitusel olevate teostega. Enamikes näitusepaikades on kohal nii kunstnikud kui ka galeristid, et kõigile huvilistele näitusel olevaid teoseid tutvustada. Üritusel võib soovi korral osaleda ka jalgrattata, tulles õigel ajal huvipakkuvasse galeriisse. Tallinna Teisipäeva viib läbi Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus.

Foto: Ivar Hütt

Kõigil meeldejäävate elamuste austajatel tasub kindlasti oma sammud seada Noblessnerisse, kus on spetsiaalselt Tallinn Art Week’i puhul üles ehitatud näitus “Katedraal tehnikale”. Näitus jääb avatuks iga päev kuni 16. juunini ajavahemikus 12:00-19:00.

Kell 16:00 leiab Tallinna Kunstihoones aset “Juubelikevad 2018” kevadnäituse publikupreemia üleandmine. Esmakordselt näituse ajaloos on Eesti kunstikollektsionääride poolt välja pandud 5000 euro suurune eripreemia, mis täna endale omaniku leiab. Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja Eesti Kunstnike Liidu 75. juubeliaastale pühendatud näitus “Juubelikevad 2018” toob publikuni 107 kunstniku 2017. ja 2018. aastal valminud maalid, graafika, skulptuurid, installatsioonid ning foto- ja digitaalprindi tööd.

Foto: Jaanus Hannes

Viimast päeva on avatud Voronja korternäitus, mis on sisse seatud Kadriorus, A.Weizenbergi tänaval, kus sel korral saab näha maalikunstnik August Künnapu loomingut. Seda alates 19:00 kuni 21:00.

Tallinn Art Week on 2016. aastal alguse saanud festival, mille eesmärgiks on kaasaegse kunsti toomine laiema publikuni. Üritust korraldab NOAR.eu Eesti Kaasaegse Kunsti Keskkond, mis pakub ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades endas ca 2000 teost enam kui 200 erinevalt kunstnikult.

Loe lisaks SIIT või facebookist!

Head Uudised GoodNews