1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Täna toimub Virumaa haridustöötajatele seminar eesti keele õppe vallas
Täna toimub Virumaa haridustöötajatele seminar eesti keele õppe vallas

Täna toimub Virumaa haridustöötajatele seminar eesti keele õppe vallas

Täna toimub Virumaa haridustöötajatele seminar eesti keele õppe vallasEmakeele Selts ja Tartu Ülikooli (TÜ) eesti ja üldkeeleteaduse instituut korraldavad täna Narvas eesti keele metoodika päeva, et Ida-Virumaa haridusvaldkonna töötajatele tutvustada uusi metoodikaid keeleõppes.

Esmakordselt toimuv üritus algab kell 12 plenaarettekandega, kus teemal „Sõnad ja grammatika kui tööriistakast“ esineb ülikooli vanemteadur, tuntud ja tunnustatud keele- ja kirjandusteadlane Tiit Hennoste. Seejärel jätkub töö eesti keelele, meediale ja kirjastusele pühendatud töötubades.

Keele  ja meedia töötubades esinevad Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituudi esindajad Katrin Kern, Külli Habicht ja Kersti Lepajõe ning Tallinna Ülikooli lektor Katrin Aava. Kirjanduse töötoas esinevad kirjandusteadlane ja raamatute koostaja Maarja Vaino  ning ajakirjanik ja tõlkija Ilona Martson. Kavas on ka kirjastuse Avita õpetajatele suunatud arvutiprogrammi „E-tund“ tutvustamine.

Seminarile registreerus ligi 60 Ida-Virumaa maakonna õpetajat, lisanduvad kolledži üliõpilased.

Narva kolledži direktori Katri Raigi sõnul kutsutakse edaspidigi regulaarselt kokku maakonna eesti keele ja eesti keele kui teise keele õpetajaid. „Me püüame toetada õpetajaid uute metoodiliste lähenemiste leidmisel, et eesti keele õpt meie maakonnas muutuks tõhusamaks ja huvitavamaks. Meie maakonna noortest 80 protsenti on vene kodukeelega ning eesti keele õppe tõhusus on endiselt üks põhikooli suurimaid väljakutseid,” rääkis Raig.

Head Uudised GoodNews