1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna toimus Tartus VIII Lõuna-Eesti palvushommikusöök
Täna toimus Tartus VIII Lõuna-Eesti palvushommikusöök

Täna toimus Tartus VIII Lõuna-Eesti palvushommikusöök

Fotod: Kristi Jürma

Täna hommikul toimus Tartus kaheksas Lõuna-Eesti palvushommikusöök, mis vaatas saabuvale Eesti Vabariigi juubelisünnipäevale meie riigi iseseisvuse eest seisjate ja võitlejate pilgu läbi. Selle aastase ürituse teemal „Mille nimel oleksin valmis surema?“ peakõnelejaks oli Eesti Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Kindral Riho Terras märkis, „Ajatud ja sügavalt iidset sõdurieetikat puudutavad küsimused on tihtipeale kogu ühiskonnale abiks eesmärkide ja ülesannete seadmisel. Eesti kaitseväe missioon on olla oma riigi ja tema inimeste teenistuses ja selle nimel peame olema valmis võitlema. Meid aitab rahva tugev toetus ja mõistmine“.

Palvushommikusöögi auesimees, Tartu linnapea Urmas Klaas ütles koosviibimise avasõnavõtus, „Oleme väga rikkad inimesed, siin Lõuna-Eestis, saame aru nii paljudest keeltest – seto, võro kiil või mitmed murrakud, aga üks keel peaks meid ühendama – see on ühtehoidmise keel, et me üksteist rohkem kuulaksime ja kokku hoiaksime, et Eesti Vabariik jätkuks järgnevateks sadadeks aastateks.”

Palvushommikusöök tõi Dorpati konvrentsikeskusesse kokku Lõuna-Eesti valdade ja linnade poliitika-, majandus-, haridus-, kultuuri- ja usuelu esindajad. Koosviibimise auesimees on Tartu linnapea Urmas Klaas. Hommikusööki juhtis Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets. Osalejad kuulasid Tartu linna aukodaniku ja endise vabadusvõitleja Enn Tarto mõtteid võitlusest Eesti Vabariigi eest.

Muusikat tegid palvushommikusöögil Nõo kiriku meesansambel koosseisus: Margus Liiv, Erik Leedjärv, Mart Jaanson, Madis Kanarbik, Laurits Leedjärv, Bert-Ove Laasimer ja Ingmar Laasimer.

Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160 riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Koosviibimise eesmärk on tekitada dialoogi kogu Eestit puudutavates alusküsimustes nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond. Lisaks Tallinnale toimub palvushommikusöök veel mitmes Eesti linnas, suurim neist on jaanuari alguses aset leidev Lõuna-Eesti palvushommikusöök Tartus.

Lõuna-Eesti palvushommikusööki korraldab toimkond, kuhu kuuluvad Tartu linnapea Urmas Klaas, EELK piiskop Joel Luhamets, ettevõtja Väino Põllumäe, Eesti Kirikute Nõukogu asepresident Meego Remmel ning Eesti palvushommikusöögi toimkonna koordinaator Triin Rait.

Head Uudised GoodNews