1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Täna tunnustatakse digitaalselt aktiivseid koole
Täna tunnustatakse digitaalselt aktiivseid koole

Täna tunnustatakse digitaalselt aktiivseid koole

IKT sügiskonverents 2015 Foto: Terje Lepp
IKT sügiskonverents 2015
Foto: Terje Lepp

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, Tallinna Haridusamet, eKool ja Tallinna Reaalkool korraldavad täna, 26. oktoobril IKT sügiskonverentsi „Digitaalselt aktiivne kool“, kus osaleb 300 õpetajat ja koolijuhti üle Eesti. Esmakordselt tunnustatakse konverentsil ka koole, kes on kolme viimase õppeaasta jooksul kasutanud aktiivselt digitaalseid võimalusi.

Tallinna Reaalkoolis toimuval konverentsil tutvustatakse õpetajatele ja koolijuhtidele põnevaid projekte, teemadeks tehnoloogiaharidus, digivahendite kasutamine õppetöös, koostöövõimalused äriettevõtete ja koolide vahel ning digipädevused.

Avaettekande teeb ajakirjanik Henrik Roonemaa: „Ma proovin rääkida, mida ja kuidas ma tahaks, et Eesti kool hakkaks minu praegu nelja aasta vanusele pojale varsti õpetama. Räägin enda ja ühiskonna vastandlikest ootustest koolile ja sellest, millisena peaks minu poeg aastal 2035 koolisüsteemist väljuma, et midagi maailmas endaga peale hakata.“

Kuulda saab ka põhjanaabrite kogemusest – Juhani Koivuviita tutvustab Peda.net’i unikaalset õpikeskkonda, Helsingi Ressu Põhikooli direktor jagab oma kogemusi, kuidas muutuseid koolis ellu viia.

Tänavuse IKT sügiskonverentsi teeb eriliseks asjaolu, et esmakordselt kuulutab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus välja koolid, kes on viimase kolme õppeaasta jooksul aktiivsemalt panustanud õpetajate digipädevuse tõstmisse ja on tutvustanud oma parimaid praktikaid erinevate tegemiste ning konkursside kaudu.

„Soovime seada eeskujuks koole, kes on muutunud valdkonna eestvedajaiks ja kellelt on palju ka teistel õppida. Samuti innustame neid, kes on sihiks seadnud oma kooli õpetajate ja õpilaste oskusliku tegutsemise digimaailmas ja astunud selleks esimesi vajalikke samme,“ selgitas HITSA sisuvaldkonna juht Inga Kõue. „Tunnustamine on hea võimalus koolidel näha, kus nad oma digiteekonnal asuvad.“

Konverentsi lõpetab paneeldiskussioon, kus õpilane, õpetaja, koolidirektor ja lapsevanem arutlevad Indrek Vaheoja juhtimisel „digipöörase“ kooli teemadel.

Konverentsi kava leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews