1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tänasest töövarjupäevast võtab osa ligi 3000 noort
Tänasest töövarjupäevast võtab osa ligi 3000 noort

Tänasest töövarjupäevast võtab osa ligi 3000 noort

TöövarjupäevTäna toimub üleriigiline töövarjupäev, mil ligi 3000 gümnaasiumiõpilast jälgivad üle Eesti erinevate elualade spetsialistide, tippjuhtide ja poliitikute tööpäeva.

Noortele tutvustavad paljude teiste seas oma tööd mitmete erinevate valdkondade tipud nagu peaminister Jüri Ratas, ettevõtte Testlio juht Kristel Kruustük, õiguskantsler Ülle Madise, Büroomaailma tegevjuht Jüri Ross, Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm, advokaadibüroo juht Aku Sorainen ja paljud teised.

“Mõistagi ei piirdu töövarjutatavate ring tippjuhtide ja poliitikutega, vaid noored saavad osa väga erinevate elualade tööspetsiifikast – õpetajatest ja politseinikest kuni pangatöötaja ja väikeettevõtjateni,” ütles Junior Achievement (JA) direktor Epp Vodja.

Eesti algatatud ja koostöös JA Alumni Estoniaga koordineeritud päevast võtavad üle Eesti osa ligi 3000 tegusat noort. Viimase kümne aasta jooksul on JA Eesti hinnangul töövarju algatusest osa võtnud juba pea 35 000 noort.

“Töövarjupäev annab õpilastele võimaluse kogeda, milline näeb välja tema unistuste töökoht. Noorele inimesele võib see olla tõeline reaalsuskontroll, mis annab selguse, kas eeldused ja tegelikkus ka päriselt ühtivad,” sõnas JA Eesti direktor Epp Vodja. “Halb tulemus ei ole ka see, kui noor jõuab arusaamisele, et see valdkond või spetsiifika ei ole teps mitte tema jaoks ning paneb otsima ja mõtlema alternatiivide peale.”

Büroomaailma omanik ja Infotark AS tegevdirektori Jüri Rossi sõnul on pea kõik tema töövarjud pidanud päevast saadud kogemust hindamatuks. “Töövarjupäev annab noorele inimesele hea praktilise kogemuse ning olulised lisateadmised,” tõdes Ross. “Unistama peab suurelt ning pole harvad ka juhud, kui töövarjud on saanud pärast koolilõpetamist ettevõttelt praktika- või tööpakkumisi.”

Töövarjupäeva traditsioonile pani alguse JA Eesti 1998. aasta kevadel, kui klassitäis Jakob Westholmi Gümnaasiumi õpilasi varjutas ühe päeva jooksul erinevaid riigitöötajaid.

JA Eesti vilistlasorganisatsiooni JA Alumni Estonia poolt korraldatud eraldi algatuse – Tööpäeva Krooni raames on gümnaasiumiõpilastel võimalus kandideerida töövarjuks erinevate tuntud Eesti tippjuhtide ja oma ala spetsialistide juurde. Sel aastal toimub Tööpäeva Kroon juba 13. korda.

Töövarjupäev on JA Eesti karjäärialane programm, mille käigus on gümnaasiumi õpilastel võimalus poole tööpäeva vältel heita pilk oma ala spetsialisti päristöö olemusse.

Head Uudised GoodNews