1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tanel Talve: riigikogust saagu riigireformi eestvedaja
Tanel Talve: riigikogust saagu riigireformi eestvedaja

Tanel Talve: riigikogust saagu riigireformi eestvedaja

Tanel Talve4Riigikogu riigireformi toetusrühma esimehe Tanel Talve kinnitusel tuleb juba lähiajal teoks teha vandeadvokaat Jüri Raidla ettepanek ja korraldada parlamendis riigireformi käsitlev arutelu.

„Toetan kahel käel ettepanekut võtta riigireformi teema riiklikult tähtsa küsimusena riigikogus arutlusele. Tänane valitsuskoalitsioon on küll seadnud sihiks viia ellu vajalikud reformid ja selles suunas astutakse ka samme, kuid seda kõike tuleb teha jõulisemalt. Ja mis veel tähtsam – riigireform vajab riigikogu tasandil selgelt sõnastatud ja eesmärgistatud erakondadeülest kokkulepet,“ märkis Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Talve. Vastasel korral teeb iga ministeerium oma reformi, kuna pole üldist selget eesmärki, sõnas ta.

Talve on teinud ka riigireformi toetusrühmale ettepaneku arutada teemat riiklikult tähtsa küsimusena parlamendi suures saalis. „Selles küsimuses peaksid saadikud näitama üles riigimehelikkust ja unustama hetkeks erakondlikud ambitsioonid, mis on aastaid olnud tõelisele riigireformile takistuseks. Vaid koostöö tagab meie riigi arengu ja toob edu. Koostööst tuleb lähtuda nii eraisikute, kogukondade, erakondade kui ka ministeeriumite tasemel. Riigikogu kui rahva mandaadi kõige otsesem kandja peab olema siin eestvedaja,“ kinnitas Talve.

Head Uudised GoodNews