1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Taotleda saab arengukoostööprojektide rahastamist
Taotleda saab arengukoostööprojektide rahastamist

Taotleda saab arengukoostööprojektide rahastamist

1417328_76169581Välisministeerium ootab 10. märtsini taotlusi arengukoostöö projektide rahastamiseks Gruusias, Moldovas, Ukrainas, Valgevenes, Kõrgõzstanis ja Tadžikistanis ning stipendiumiprogrammidele.

Taotlusvooru maht on 1 650 000 eurot ning toetuse maksimaalne määr on 95 protsenti projekti abikõlblikest kuludest ja omafinantseeringu minimaalne määr on viis protsenti projekti abikõlblikest kuludest.

Toetust võivad taotleda valitsusasutused või selle hallatavad asutused, kohalikud omavalitsused või selle hallatavad asutused, sealhulgas üleriigilised kohalike omavalitsuste üksuste liidud ja Eestis registreeritud ning püsivalt tegutsevad muud juriidilised isikud.

Välisministeeriumi teatel on arengukoostöö on Eesti välispoliitika oluline ja lahutamatu osa. Eesti on arengukoostööga tegelenud alates 1998. aastast, mil valitsuse reservist eraldati esimest korda vahendid arengukoostöö rahastamiseks. Aastate jooksul on Eestist kujunenud doonorriik, kes teiste demokraatlike riikide kõrval aitab rahvusvahelisel tasandil kaasa maailma üldise stabiilsuse ja heaolu kasvule. Ka Eesti kodanikeühenduste tegevus on muutunud järjest aktiivsemaks ja rahvusvahelisemaks.

Head Uudised GoodNews