1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tarja Turunen toob Eestisse klassikalise ja rokkmuusika unikaalse kooskõla
Tarja Turunen toob Eestisse klassikalise ja rokkmuusika unikaalse kooskõla

Tarja Turunen toob Eestisse klassikalise ja rokkmuusika unikaalse kooskõla

20. mail Nokia Kontserdimajas toimuv show ühendab klassikalised muusikud ja rokkhelid ooperivokaaliga. Kolmeoktavilise hääleulatusega Tarja Turuneni saadab laiendatud koosseisus Peterburi Filharmooniaorkester ning rokktrummar Mike Terrana.

Endist Nightwishi lauljat Tarja Turuneni on nimetatud parimaks crossover lauljaks terves Euroopas tema eriti emotsionaalse ja võimsa hääle tõttu. Tarja Turunen sai tuntuks soome metal-bändi Nightwish lauljana.

Turunen lahkus 1996. aastal asutatud ansamblist 2005. aastal, et pühenduda soolokarjäärile.

Tarja Turunen on viimase kuue aasta jooksul välja andnud kolm sooloalbumit, mis on jõudnud mitmes Euroopa riigis plaatina- või kuldplaatina staatusesse.

Väikses Soome linnakeses linnaametniku ja puusepa perre sündinud Tarja Turunen hakkas muusikaga tegelema väga varakult. Tulevane kõrgelt hinnatud sopran paistis juba koolis silma erilise häälega ning jätkas õpinguid Sibeliuse Akadeemias. Juba enne Nightwishi asutamist esines Tarja Turunen lavadel kuulsate ooperiaariatega. Tema suurteks lemmikuteks on siiani jäänud Verdi ja Webberi palad.

Kontserdil esitavate palade hulgas on muuhulgas maailmakuulsaid teoseid nii Mozarti kui ka Rossini sulest. Esitusele tulevad ka Queen´i surematud hitid. Lisaks ka loomingut bändilt Nightwish ning ka Tarja enda loodud teoseid.

Kontserdi piletid on müügis Piletilevi ja Ticketpro müügipunktides alates 35 eurost.

Head Uudised GoodNews