1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartlased saavad restaureerimistoetust
Tartlased saavad restaureerimistoetust

Tartlased saavad restaureerimistoetust

1433639_50798108 (1)Tartu Linnavalitsuse kultuuriväärtuste teenistus kutsub taotlejaid infotunnile 26. jaanuaril kell 17 ning ootab restaureerimistoetuse taotlusi hiljemalt 1. märtsiks.

26. jaanuaril kell 17 toimub linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonnas (Küüni 5, ruum 326) restaureerimistoetuse teemaline infotund, milles selgitatakse toetuse jagamise tingimusi ning antakse nõu taotluse esitamisega seotud küsimustes (milliseid lisamaterjale tuleb koos taotlusega esitada).

Restaureerimistoetuse taotlemiseks tuleb esitada avaldus linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna kultuuriväärtuste teenistusele (Küüni 5 III korrus tuba 320, vastuvõtuajad E 15-18 ja K 8-10, telefon 7361 317) hiljemalt 1. märtsiks 2015. Avalduse vorm on olemas nii Tartu linna kodulehel kui ka arhitektuuri ja ehituse osakonnas. Avaldusele tuleb lisada vähemalt kaks hinnapakkumist teostatavate restaureerimistö öde kohta ja fotod restaureeritavate detailide kohta. Taastamis- või asendust ööde puhul tuleb avaldusele lisada ka valmistatavate detailide tööjoonised. Sellekohase infoga saab tutvuda asjaajamisjuhiste rubriigis.

Kõigil taotlejatel palutakse kindlasti eelnevalt tutvuda restaureerimistoetusi puudutava infoga linna kodulehel, kust leiab ka taotluse vormi.

Tartu linn jagab restaureerimistoetusi juba 14. aastat. Restaureerimistoetust on võimalik taotleda miljööväärtusega hoonestusaladel asuvate või miljööväärtusega üksikobjektidena kaitse all olevate enne 1944. aastat ehitatud ehitiste arhitektuursete originaaldetailide restaureerimiseks ja taastamiseks. Arhitektuursed detailid, mille restaureerimistööde jaoks toetust antakse, on: aknad, välisuksed, nende piirdelauad, luugid, fassaadikaunistused, varikatused, verandad, rõdud, trepid, katusetornid, erkerid, dekoratiivsed piirdeaiad jms. Toetusobjektiks ei ole interjööridetailid, katuse- ja fassaadikatted, hooldustööd jms.

2015. aastaks on Tartu linn eraldanud restaureerimistoetusteks 32 000 eurot. Toetuse määr, s.o mitu protsenti töö kuludest linn toetusega hüvitab, kujuneb 1. märtsiks esitatud n õuetekohaste taotlustega küsitud kogusumma ja linnavalitsuse eraldatud toetussumma vahekorras. Seejuures on kõrgeim võimalik toetuse määr 50% töö kuludest ning suurim võimalik toetussumma 3 200 eurot. Töö peab üldjuhul valmis saama k äesoleva aasta oktoobriks, toetus makstakse välja pärast lõpparuande kinnitamist.

Head Uudised GoodNews