1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartu bluusiduo avaldas tasuta albumi
Tartu bluusiduo avaldas tasuta albumi

Tartu bluusiduo avaldas tasuta albumi

trad_alt_cover6. aprillist on tasuta allalaetav Andres Rootsi ja Raul Terepi album “Trad.alt.blues”, mis salvestati veebruaris trummi- ja kitarriduona antud kontsertidel Tartu Undergroundis ja Pärnu festivalil Blue Icicle.

“Tegemist on nö. ametliku bootlegiga – Devil Boxi Antti Alanko võttis kontserdid üles ühe stereomikrofoniga ja oma lõbuks, aga et tulemus meile meeldis ja me olime juba pikemat aega rääkinud vahelduseks mõne karusema välisalvestuse ilmutamisest, siis kasutasimegi juhust,” ütles Roots. “Natukene bluusi, natukene svingi ja natukene punki – ja üks valss.”

Ansambli Andres Roots Roundabout läinud suvel ilmunud stuudioalbum “Three!”, millel lisaks Rootsile ja Terepile tegi kaasa teine kitarrist Martin Eessalu, leidis positiivset vastukaja nii meil kui mujal. “Hea näide sellest, kuidas bluusi tegelikult tuleks teha,” kirjutas Horvaatia portaal SoundGuardian.com; Soome ajakiri Blues News lisas, et plaat toob “valgust pimedusse”: “Andres Rootsi muusika viib mõtted suvele – kõige kärbeste, lillede ja mesilastega tükkis.”

Albumit “Trad.alt.blues” saab veebilehelt andresroots.com tasuta alla laadida 8. maini, mil ansambel Andres Roots Roundabout astub Tartu Jazzklubis üles koosseisus Andres Roots (kitarr), Raul Terep (trummid) ja Peeter Piik (bass). Duot Andres Roots & Raul Terep saab aga laval näha juba 19. aprillil Tallinna restoranis Buffalo Bar & Grill.

Albumi saab alla laadida SIIT!

Head Uudised GoodNews