1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu esindajad tutvusid Valga arengu ja ettevõtlusega
Tartu esindajad tutvusid Valga arengu ja ettevõtlusega

Tartu esindajad tutvusid Valga arengu ja ettevõtlusega

Teisipäeval, 19. novembril külastasid Valgat Tartu linnavalitsuse ja Tartu Teaduspargi esindajad. Visiidi käigus kohtuti omavalitsusjuhtidega ning külastati kohalikke ettevõtteid.

Valga Raekojas toimunud kohtumisel andis Valgamaa ettevõtluskeskkonnast ülevaate maakonna arenguagentuuri juhataja Anneli Kattai, kes tutvustas piirkonna suuremaid tööandjaid, eksportijaid ja EL-i investeeringuid. Jutuks tuli ka paremate tingimuste loomine kaugtööks ning noorte ettevõtluse soodustamine.

Valga valla arengusuundi tutvustas vallavanem Margus Lepik, kelle sõnul on prioriteediks kvaliteetse elu- ja ettevõtluskeskkonna pakkumine ja investeeringute sisse toomine. “Kõige enam mõjutab soovi kusagil tegutsema hakata teede ja taristu olukord, samuti ühendused ja kvaliteetne internet,” sõnas Lepik, kelle hinnangul ootavad ettevõtjad just nendes kolmes valdkonnas omavalitsuse ja riigi tuge.

Välisprojektide juhtivspetsialist Lea Vutt rääkis kohalviibijatele olulisematest käimasolevatest projektidest. Külalised said ülevaate nii kesklinna arendamisest, hoonete energiatõhususe tõstmisest, investeeringutest vee- ja kanalisatsiooni ning tänavavalgustuse parandamiseks kui ka rahvusvahelisest koostööst ja innovaatiliste lahenduste otsimisest.

Pärastlõunal tutvuti Valga keskväljaku ja Valga-Valka linnasüdame arendusega. Samuti külastati ühiselt ringmajandusettevõtte Marico ehitusjäätmete sorteerimise keskust, kus segaehitusjäätmetest eraldatakse taaskasutatavad materjalid, nagu kivi, puit, pakend jne. Ettevõtte juhi Marko Mägi sõnul on tulevikus plaanis laieneda ka materjalide väärindamise valdkonda ehk hakata kohapeal ümbertöödeldud plastikust uusi tooteid valmistama.

Seejärel sõideti Lüllemäe külla, kus asub vastvalminud Kolme Sõsara Hõrgutiste kohvik. Tegemist on novembri lõpus avatava kohalikul toorainel põhineva slow-food kohvikuga, mis võtab külalisi vastu vaid eelneval kokkuleppel. Kohvikupidajatest õed Triin ja Kerti Vissel jagasid külalistele oma kogemusi maapiirkonnas väikeettevõtlusega alustamisest.

Valga visiidist võtsid osa Tartu abilinnapea Raimond Tamm, Tartu Teaduspargi juhataja Toomas Noorem, Tartu Teaduspargi projektijuht Vaido Mikheim, samuti Tõrva vallavanem Maido Ruusmann, Valga vallavanem Margus Lepik, asevallavanem Viktor Mägi, välisprojektide juhtivspetsialist Lea Vutt, kommunikatsioonijuht Põim Kama ja projektijuht Laura Gredzens.

Head Uudised GoodNews