1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TARTU KAASAB I Kaasamiskärajate sarja teine üritus keskendub rattaliiklusele
TARTU KAASAB I Kaasamiskärajate sarja teine üritus keskendub rattaliiklusele

TARTU KAASAB I Kaasamiskärajate sarja teine üritus keskendub rattaliiklusele

Tartu linna päeval, 29. juunil kell 18 toimuvad Facebooki otseülekandena volikogu esimehe Lemmit Kaplinski algatatud Tartu linna kaasamiskärajad, kuhu on oodatud kõik Tartu jalgrattaliikluse arengu vastu huvi tundvad linlased.

Uudses vormis kärajatel arutlevad rattaliikluse võimalikkuse üle Tartus liikuvusekspert Marek Rannala, Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ja abilinnapea Reno Laidre. Vastuseid püütakse leida küsimustele, kuhu mahuvad Tartus jalgratturid ja jalakäijad, milliseid nutikaid liikumislahendusi linnaruumis saaks kasutada ja kas Tartul on lootust olla rohelisi liikumisviise toetav linn. Otseülekande käigus on jälgijatel võimalik esitada esinejatele ka oma küsimusi.<

Tartu linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski avaldas lootust, et mugavalt töövälisel kellaajal toimuvad kaasamiskärajad toovad kokku rohkelt rattaliikluse osas kaasa mõelda soovivaid tartlasi. „Me peame oluliseks, et tartlastel oleks võimalus kaasa rääkida, kuidas kodulinna liikluskorraldus saaks areneda nii, et seni nõrgemal positsioonil olnud liiklejad end mugavalt ja turvaliselt tunneksid.“ Kaplinski lisas ka, et tartlased armastavad jalgrattaid ning on möödunud aastal avatud rattaringluse ratastega teinud praeguseks juba 69 tiiru ümber maakera. Käesolev aasta tõi linnatänavatele elektritõuksid, mis samuti kiirelt omaks võeti. Kuhu kõik need kaherattalised mahuvad on linnaplaneerimise tänane pähkel.

Linnakärajad “Ratastel Tartu” algavad esmaspäeva õhtul kell 18.00 Facebooki otseülekandena ning on hiljem järelvaadatavad Tartu volikogu Facebooki lehel.

Head Uudised GoodNews