1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tartu külaliskunstnikud avavad täna ühisnäituse
Tartu külaliskunstnikud avavad täna ühisnäituse

Tartu külaliskunstnikud avavad täna ühisnäituse

Foto: Pixabay

27. juunil kell 18:00 kutsuvad Tartu külaliskunstnikud Dimitry Tetin Ameerika Ühendriikidest ja Rukhe Neelofer Zaidi Pakistanist kõiki kunsti ja graafilise disaini huvilisi oma ühisnäituse avamisele ning loengule Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi galeriisse.

Dimitry ja Rukhe on väga erinevad kunstnikud. Dimitry Tetin on Krimmis sündinud ja lapsena Ameerikasse emigreerunud graafiline disainer, kes töötab New Yorki disainiõppejõuna. Tema huviks on tähekujud ja -tüübid, nende kombineerimine, sulatamine ja lõhestamine. Dimitry töödes kajastab soov lõhkuda olemasolev struktuur, et leida selle korrapära alge ja kombineerida see uuesti tervikuks.

Rukhe seevastu on romantilise ja kauni joonega maalikunstnik, hingelt seikleja, keda võlub metsik loodus ja lihtne ilu. Tema kunst on sõna otseses mõttes naturalistlik, tõetruult maalitud lehed oleks otsekui lõuendile kleebitud. Tetini kunst pühitseb inimkultuuri baassaavutusi, Zaidi looming looduse absoluutsust. Nende kahe näitus saab olema põnev vastandite ühtsus.

Nende kahe näitus saab olema põnev vastandite ühtsus.

Dimitry ja Rukhe elavad ja töötavad Tartus linnaresidentuuri programmi raames. Programm võimaldab kuni 15 erinevat žanri esindaval loovisikul aastas veeta Tartus üks kuni kolm kuud, otsida inspiratsiooni ja jagada oma loomingut kohaliku kogukonnaga. Residentuuriprogramm on toimunud 2012. aastast, seda koordineerib Eesti Trüki- ja Paberimuuseum ning rahastavad Tartu Linn ja Eesti Kultuurkapital.


Näitus jääb avatuks kuni 29. juulini.

Head Uudised GoodNews