1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tartu Kunstimuuseumis saab tutvuda Erik Alaloo ja Enn Kunila loometööga
Tartu Kunstimuuseumis saab tutvuda Erik Alaloo ja Enn Kunila loometööga

Tartu Kunstimuuseumis saab tutvuda Erik Alaloo ja Enn Kunila loometööga

Foto: Pixabay

Juunis kutsub Tartu Kunstimuuseum lähemalt tutvuma kahe näitusega: Erik Alalooga loodud kaasaaegse installatsiooniga interaktiivsetest masinatest ja Enn Kunila kollektsiooniga Eesti kuldaja kunstist.

Veidi enama kui kahe nädala jooksul on Tartu Kunstimuuseumi külastanud üle 2000 inimese. Külastajate huvi on tõusnud seoses näituse “Traditsiooni sünd. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist” avamisega 18. mail, mis toob publiku ette Eesti kunstiklassika 20. sajandist, seades fookusesse Tartu tähenduse tollaste arengute keskusena. 24. mail avanes Tartmusi esimesel korrusel ka põgenemistoa põhimõttest lähtuv Erik Alalooga isikunäitus “Singulaator”, kus eriskummalised masinad ootavad publiku aktiivset suhtlust. 21. juunil esitletakse Tartmusis Alalooga loomingust ülevaadet andvat kataloogi.

Muuseumikülastuse teeb eriti põnevaks see, et esmakordselt pakume võimalust kasutada näitusel audiogiidi. Audiogiidi abil saab Enn Kunila näitusel iga teose kohta kuulata taustateadmisi andvat helisalvestust, mis sisaldab huvitavaid noppeid teose ajastu ja kunstniku elu kohta ning selgitab teose loomislugu ja võimalikku tähendust. Heliklipp iga teose kohta kestab umbes kolm minutit ja valikus on kõik näituse 60 teost.

Audiogiidid on saadaval kolmes keeles: eesti, vene ja inglise. Eestikeelsed tekstid on peale lugenud Tambet Tuisk, ingliskeelsed Anu Lamp ja venekeelsed Ilja Nartov.

Head Uudised GoodNews