1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tartu toetab keskkonna- ja energiasäästlikku mõtteviisi
Tartu toetab keskkonna- ja energiasäästlikku mõtteviisi

Tartu toetab keskkonna- ja energiasäästlikku mõtteviisi

TartuTartu linnavalitsus esitab Keskkonnainvesteeringute Keskusele rahastamiseks hoonete keskkonna- ja energiasäästuga seotud koolitusprojekti, millega linn soovib Tartu ja Lõuna-Eesti elanikele tutvustada muu hulgas ka konkursi “Nutikas energialahendus” parimaid näiteid.

„Projekti eesmärk on harida inimesi majade energiasäästlikumaks muutmise teemadel ja arendada keskkonnahoidlikku mõtteviisi. Meie senised kogemused näitavad, et huvi nende teemade vastu on suur. Tänavu kuulutasime juba teist aastat välja ka konkursi “Nutikas energialahendus”. Eelmisel aastal tutvusime selle konkursi käigus väga paljude huvitavate energiasäästuideede ja –võtetega, millest tahaksime kindlasti ka laiemalt teada anda,“ ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Kavandatav koolitustsükkel käsitleb järgmisi teemasid: hoonetega seonduvad keskkonnamõjud, keskkonnasõbralikud ehitusmaterjalid, hoone energiatarve, taastuvenergia kasutamine, energiatõhusus ja hoonete sisekliima, hoone sise- ja välisvalgustus, hoone küttesüsteemid ning nende kombineerimine, hoone energiatarbe juhtimine jms.

Projekti „Keskkonna- ja energiasääst Tartu majades” heakskiitmisel summas 25 520 eurot on linna omafinantseering 2552 eurot.

Kuni 21. veebruarini ootab Tartu linnavalitsus konkursile “Nutikas energialahendus 2013” esitatud uudseid lahendusi, mis parandavad hoonete energiatõhusust ja sisekliimat.

Lahendused peavad asuma Tartus ja olema loodud 2012-2013.
Lähemalt saab konkursist teada SIIT!

Head Uudised GoodNews