1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu toetab noortesporti üha suuremate summadega
Tartu toetab noortesporti üha suuremate summadega

Tartu toetab noortesporti üha suuremate summadega

Foto: Paul Meiesaar

Tartu linn eraldas tänavu noortespordi toetuseks 1,1 miljonit eurot, mis on eelmise aasta toetusest ligi 100 000 euro võrra suurem. Spordihuviliste noorte arv on paaril viimasel aastal Tartus jõudsalt kasvanud.

Linna spordiklubidesse ja –ringidesse on aastaga lisandunud 330 noort ja praegu osaleb neis ühtekokku 5398 noort harrastussportlast,

„Tore, et üha rohkem lapsi leiab endale meelepärase spordiala või huviringi ja valik on Tartus tõesti suur. Oleme linnas jätkuvalt hoidnud traditsiooni, et noorte spordi- ja huvitegevuse pealt kokku ei hoita – ka majanduslikult kõige keerulisematel aegadel pole linna poolt makstavad pearahad vähenenud. Kindluse, et spordile ja huvitegevusele eraldatud rahad on õigesti kasutatud, annab meile juba kolmandat aastat toimiv veebipõhine osaluse kinnitamise süsteem,“ kommenteeris abilinnapea Tiia Teppan.

Linnavalitsus kinnitas eraõiguslikele spordiklubidele ja -koolidele antava rahalise toetuse arvestuslikuks määraks ühe noore kohta 223 eurot.

Suuremat pearaha maksab linn 21 eelisarendatavale spordialale, kuhu tänavu lisandusid ka iluuisutamine ja saalihoki. Toetuste arvutamisel arvestatakse ka klubides tehtavat tööd ja spordimeisterlikkust.

Head Uudised GoodNews