1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartu tõstab toetusi rahvakultuuriühingutele
Tartu tõstab toetusi rahvakultuuriühingutele

Tartu tõstab toetusi rahvakultuuriühingutele

710599_25251168Tartu linnavalitsus kinnitas rahvakultuurialast huvitegevust korraldavatele kultuuriühingutele antavaks pearahaks 85 eurot, mis on 15 euro võrra suurem kui eelmisel aastal. Kokku suureneb linna toetus kultuuriühingutele 16 protsendi võrra.

Tänavu taotles linnalt huvitegevuse korraldamiseks toetust 43 kultuuriühingut, mille juures tegutseb 62 huviringi. Kokku toetab linn kultuuriühinguid 89 115 euroga.

Linn maksab rahvakultuuriühingule pearaha 7-26-aastase ning 60-aastase ja vanema tartlasest harrastaja eest, kes on vastava ühingu huviringi märkinud esimeseks eelistuseks kultuuri valdkonnas ning kinnitanud oma osalust huviringis. Tänavu saab linnalt toetust 870 harrastajat.

Rahvakultuuri valdkonnas saavad linnalt kõrgeimat saavutustoetust Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor, Tartu Akadeemiline Meeskoor, Tartu Ülikooli Kammerkoor ja Tartu Noortekoor, Puhkpilliorkester Tartu, Puhkpilliorkester Popsid ja Big Band Tartu, Rahvatantsuansambel Tarbatu ja Tartu Ülikooli Rahvakunstiansambel, harrastusteatritest Tartu Üliõpilasteater ja käsitöö valdkonnas  Hestia Niplispitsiring.

Sel aastal kasvavad ka kõik saavutustoetuste määrad. Esinduskollektiivi ehk III astme saavutustoetus on sel aastal 1331 eurot, II astme saavutustoetus 820 eurot ja I astme saavutustoetus 500 eurot.

Head Uudised GoodNews