1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu ülikooli karjääripäeval värbab tudengeid Nestlé ja Magnum
Tartu ülikooli karjääripäeval värbab tudengeid Nestlé ja Magnum

Tartu ülikooli karjääripäeval värbab tudengeid Nestlé ja Magnum

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

14. märtsil kell 12 toimub Dorpati konverentsikeskuses Tartu ülikooli karjääripäev, kus oma karjäärivõimalusi pakuvad ja noori värbavad enam kui 30 ettevõtet välismaalt ja kodumaalt. Välismaalt tuleb noori värbama Nestlé, L’Oreal Baltic, Baltimaade juhtiv ravimite hulgi- ja jaemüügikontsern Magnum jpt. Karjääripäeva peaesineja on ingelinvestor Erki Mölder.

„Karjääripäev on oluline nii tudengitele, kes lähtuvalt tööturu vajadustest saavad planeerida oma õpinguid kui ka ettevõtetele, kes vajavad paremat ülevaadet homsest tööjõuturust,“ sõnas karjääripäeva projektijuht Evert Nõlv. Nõlva hinnangul on tegemist silmi avardava üritusega, kuid seejuures peaksid tudengid ise aktiivselt osalema diskussioonides: „Karjääripäev annab hea võimaluse kohtuda mitmete ettevõtetega erinevatest valdkondadest, et aga päevast maksimum saada, peaks eestlaslikust tagasihoidlikkusest võitu saama ja astuma otsedialoogi ettevõtete esindajatega.“

Karjääripäeval ootavad tudengitega kohtumist nii reaal, humanitaar, sotsiaal kui ka meditsiini valdkonna ettevõtete esindajad. Näiteks on välismaalt esindatud Nestlé, Runway International ja Magnum, kelle alla kuulub nii Apotheka kui ka Terve Pere Apteek. Eestist on esindatud näiteks Eesti haigekassa, Viru Keemia Grupp, Swedbank, Fortumo, siseministeerium ja tööinspektsioon.

Karjääripäeva peaesineja on ingelinvestor ja TREV-2 grupi tegevjuht Erki Mölder. TREV-2 Grupp on Eesti juhtiv ehitusettevõte, mille käive oli 2013. aastal ca 100 miljonit eurot. Varasemalt on Mölder kaheksa aastat (2000-2008) juhtinud Eesti suurimat biotehnoloogia firmat Quattromed. Lisaks kuulub Mölder Eesti biotehnoloogia liidu juhatusse.

Alates kell 13.15 avatakse kõigile huvilistele töötoad, kus saab oma erialaseid teadmisi proovida praktikas, arutada praktikutega töö iseloomu üle ning panna kõrva taha, kuidas edukalt tööle kandideerida ja silma paista. Näiteks viib maailma suurim ärikonsultatsiooniteenuseid pakkuv organisatsioon PwC läbi töötoa „Build your personal brand. Särasilmsest tudengist tõsiseks tipptegijaks“ ning Eesti Energia räägib lähemalt matemaatikute karjäärivalikutest energiakontsernis.

Karjääripäeva ajakava, töötubade ja esindatud ettevõtetega saab tutvuda karjääripäeva veebilehel.

Head Uudised GoodNews