1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu valmistub ainulaadseks noorte loovusfestivaliks
Tartu valmistub ainulaadseks noorte loovusfestivaliks

Tartu valmistub ainulaadseks noorte loovusfestivaliks

CAMP_logoSellel nädalal toimub Tartus kohtumine, kus eri riikide noorsootöötajad ja matemaatikaõpetajad valmistavad ette oktoobris algavat noortefestivali C.A.M.P., mis seob matemaatika ühte muusika, ekstreemsporti jt noortele huvipakkuvaid tegevusi. Festivali algatus pärineb Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduselt.

C.A.M.P. – “Creative Action, Meaningful Performance” – on noorte meeli ja maailma avardav festival, kus pannakse kokku esmapilgul kauged valdkonnad ja luuakse niimoodi midagi uut. Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindus sai sellise kooli puudutava loovprojekti jaoks inspiratsiooni Soome noortefestivalist Kulturkarnevalen. Esimene C.A.M.P. üritus Eestis toimus 2013. aastal Pärnus, kus kombineeriti üldharidust ja noorsootööd ehk uuriti bioloogiat ja matemaatikat kunsti kaudu, ajalugu taaskasutuses jne.

Tartu projektis keskendutakse loovate, uudsete lähenemiste leidmisele just matemaatika õpetamisel, et leida ja näidata selle elulisust. Selleks ühendatakse omavahel noorsootöö ja üldhariduse meetodid ja lähenemised, näiteks ekstreemsport ja matemaatika, muusika ja matemaatika. Meetodite loomisse ja katsetamisse on kaasatud ka Tartu ja välisriikide noored.

Sellenädalasel kohtumisel töötatakse välja peaürituse töötubade ja lõpuürituse kontseptsioonid, kasutatavad meetodid ning arutatakse läbi peaüritusega seotud praktilised küsimused.

Lisaks Tartu noorsootöötajatele, huviringide läbiviijatele ja matemaatikaõpetajatele osalevad kohtumisel noortega töötavad spetsialistid Norrast, Soomest, Lätist, kokku 23 inimest. Kohtumine leiab aset Lille Majas.

Peamine üritus, loovusfestival C.A.M.P. (Creative Performance, Meaningful Performance) leiab aset 19.-24. oktoobril 2014 Tartus.

Festivali raames leiavad aset järgmised töötoad: “Matemaatika ja draama”, “Matemaatika ja ilmateadus”, “Matemaatika ja meedia”, “Matemaatika ja muusika”, “Matemaatika ja tants”, “Matemaatika ja ekstreemsport”. Töötubadesse on kaasatud ekspertidena ka Tartu ja välisriikide noored. Lisaks pakutakse osalejatele sisukat vabaajaprogrammi ja korraldatakse lõpuüritus – Grande Performance, kus tutvustatakse festivalil toimunut ning kuhu on oodatud kõik huvilised.

Projekti rahastavad Erasmus +, Tartu linn ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Lähemalt esimesest C.A.M.P. üritusest Eestis: http://www.norden.ee/et/teadus-ja-innovatsioon/camp

Head Uudised GoodNews