1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Tartuffi populaarseim film “Armastuse kunst” kogus üle 2600 vaataja
Tartuffi populaarseim film “Armastuse kunst” kogus üle 2600 vaataja

Tartuffi populaarseim film “Armastuse kunst” kogus üle 2600 vaataja

Fotod: Oliver Kuusk

„Ohoo,” väljendas oma üllatust Poola näitleja Magdalena Boczarska, kui sai teada, et film „Armastuse kunst”, kus ta peaosa mängib, tõi Tartu Raekoja platsile natuke üle 2600 vaataja.

Nii suur vaatajate hulk ühe seansi kohta on erakordne ka rahvusvaheliselt.

Boczarska oli ööl vastu pühapäeva lõppenud PÖFFi armastusfilmide festivali Tartuff peakülaline ja „Armastuse kunst” festivali kõige populaarsem film. See on sotsialistliku Poola esimese seksist rääkiva raamatu väljaandmise ja selle autori Michalina Wisłocka lugu, mis annab võimaluse tõmmata paralleele meie enda esimese seksiraamatuga „Avameelselt abielust”.

Viimase sai Boczarska ka enesele kingiks – pühendusega Tartuffilt. „Aga kus on pildid?” küsis näitlejanna naljaga pooleks pärast selle esimest sirvimist.

Populaarsuselt järgnesid „Armastuse kunstile” Austraalia film „Tanna” ja Norra film „Tere tulemast Norrasse!”, millest kumbki kogus veidi üle 2100 vaataja. Menukaim dokumentaalfilm oli ligemale 300 vaatajaga internetikohtamist käsitlev „#Single”.

Publik hääletas oma lemmikfilmiks „Tanna”, millele järgnesid „Armastuse kunst” ja autistide armastusest rääkiv „Tagasi pole vaja”. Võidufilmi režissöörid Bentley Dean ja Martin Butler saavad auhinnaks skulptuuri „Suudlevad tudengid”. Hääletajaid oli ligemale tuhat.

Kõige populaarsem üritus oli Comedy Estonia etendus, mida jälgis 1500 inimest.

Esimest korda aset leidnud male- ja kabesimultaanil, mille andis neljakordne mõttespordi mitmevõistluse maailmameister Andres Kuusk, suutis aisana võidu välja mängida IT-spetsialist Targo Tennisberg. Osales 18 maletajat ja üks kabetaja, noorim osaleja oli 6-, vanim 81-aastane.

Laupäeva õhtul Eestist üle käinud äikesetorm ei jätnud mõjutamata ka Tartuffi. Seansid küll toimusid, aga neile kogunesid ainult tõelised entusiastid. Nii näiteks vaatas Itaalia filmi „Fortunata ehk Õnneseen” üle 200 inimese, kes ei lahkunud ka pärast seda, kui kell 22 algama pidanud seanss marutuule tõttu üle poole tunni edasi lükati.

„Ekstreemsed olud, ekstreemsed inimesed – tõeline Tartu vaim,” ütles festivali juht Agnes Nurme.

Koos üritustega kogus tänavune festival 17 000 külastust.

Järgmine PÖFF leiab aset 6.-11. augustini 2018. aastal.

Head Uudised GoodNews