1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartus avatakse kaks uut munitsipaallastehoidu
Tartus avatakse kaks uut munitsipaallastehoidu

Tartus avatakse kaks uut munitsipaallastehoidu

1393976_3736256914. jaanuaril avatakse Tartu lasteaedade juures kaks munitsipaallastehoidu. Kell 9 lastehoid Meelespea lasteaias (Ilmatsalu 24) ja kell 10 Rukkilille lasteaias (Vasara 50).

Meelespea lastehoius on hoiukohti 45 lapsele, Rukkililles 110 lapsele. Mõlemas alustati laste harjutusnädalaga detsembris ning kohtade komplekteerimine toimub järk-järgult.

“Lasteaiakohtade järjekorra probleem on lahenemas,” kommenteeris rõõmsat sündmust Tartu linnapea Urmas Klaas. “Heameelt teeb, et astume Tartus aastaid päevakorras püsinud küsimuse asjus jälle tuntava sammu edasi.”
Hoiukohad on mõeldud sõimeealistele lastele, kellele seni pole linnal piisavalt lasteaiakohti pakkuda olnud. Kohaliku omavalitsuse poolt hoiu ja alushariduse pakkumine parimal viisil tähendab, et sõimeealiste laste areng saab toetatud sarnaselt nii lastehoius kui lasteaias. Lapsehoidjatel on olemas vajalikud teadmised ja oskused, kuidas toetada lapse füüsilist, emotsionaalset, intellektuaalset ja sotsiaalset arengut. Munitsipaallasteaedade ja –hoidude kohatasud on võrdsed ning tänu linna toetustele on muutunud ka eralastehoidude hinnad vanematele taskukohasemaks.

1393975_65730775Lastehoiuteenuse arendamisega tegeles Tartu linn aktiivselt juba eelmiselgi aastal. Septembrist 2014 on avatud kaks munitsipaallastehoidu, Midrimaa ja Lotte, mis tõid Tartule juurde 33 lastehoiukohta.

Peagi avatakse viies lastehoid – Karoliine lastehoiukeskus. Sellega lisandub Tartusse veel 120 uut kohta. Seega pakutakse seniste kavade kohaselt kõigis viies hoius hoiuteenust 308 lapsele. Aktiivselt panustab ka erasektor: eralasteaedades käib 575 last ja eralastehoidudes 545 last.

Linnaeelarves on Tartu viide munitsipaalhoidu kavandatud panustada kokku ligi 800 000 eurot, millele lisandub toitlustuskulu.
Tartu munitsipaallastehoidudest ja neis pakutavast teenusest saab lähemalt lugeda SIIT!

Head Uudised GoodNews