1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Tartus käivad Mart Kivastiku mängufilmi “Õnn tuleb magades” võtted
Tartus käivad Mart Kivastiku mängufilmi “Õnn tuleb magades” võtted

Tartus käivad Mart Kivastiku mängufilmi “Õnn tuleb magades” võtted

Foto: Andres Keil

Tartus filmitakse Mart Kivastiku uut mängufilmi “Õnn tuleb magades”, võtted kestavad novembri lõpuni, peaosi mängivad Katariina Unt ja Ivo Uukkivi.

Filmi peategelaseks on keskealine üksik naine Viivi, kes leiab ennast ootamatult olukorras, kus ta pole enam millegagi rahul: eraelu on täielik ebaõnnestumine, lootus armastust leida kustumas, igapäevane töö näib mõttetu, vanust juba kah omajagu. Ühel hommikul ärkab Viivi aga üles ning leiab enda kõrvalt voodist ühe mehe… Kes see mees on või kus ta sinna sai, see kõik vajab lähemalt uurimist.

“Minu loos on kaks inimest, kes ärkavad hommikul ühes voodis ja neil pole aimugi, kes teine on. Viivi tahaks hea meelega põgeneda ja tundmatu mees ta enda kodus magab nagu ront. Nad mõlemad, nii naine kui mees, on üksikud inimesed, kes tegelikult väga loodavad, et järsku kuskil keegi… Lugu ise on ühtpidi tavaline, aga samas ebatavaline, nagu meie kõikide lood. Veidi naljakas kurbade kohtadega või siis vastupidi, kurb lugu naljakate kohtadega. Tegelased on mu sõbrad ja tuttavad, mina ise, meie ise, see on paljude meie lugu. Iseenda nägemine ekraanil on alati pisut ebamugav, aga samas põnev kohtumine, ” räägib Kivastik ise oma filmi tegelastest ja teemast lähemalt.

“Oluline on kindlasti see, et filmime just Tartus ja selle ümbruses, filmi valmimisel on suur osa erinevatel Tartu ettevõtetel ja asutustel, kes kõik oma toetava õla filmi sünniks alla on pannud. See on mul ja Mardil juba teine koostöö, kus filmi võttepaigaks on Tartu. 2011. aastal valmis Kivastiku esimene täispikk film “Üks mu sõber”, kommenteerib produtsent Anneli Ahven.

Head Uudised GoodNews