1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartus tähistavad kolm lasteaeda juubelit
Tartus tähistavad kolm lasteaeda juubelit

Tartus tähistavad kolm lasteaeda juubelit

1367902_58762707Sel ja järgmisel nädalal tähistavad ümmargust sünnipäeva kolm Tartu lasteaeda: täna peavad sünnipäevapidu Poku ja Klaabu, järgmisel nädalal Hellik.

“Nagu sünnipäevalistest näha, on Tartu lasteaiad omanäolised, tugevate traditsioonidega ja lastesõbralikud,” tunnustas lasteaedu Tartu linnapea Urmas Klaas. “Püüame kujundada Tartu lasteasutustes soodsat keskkonda, et noored tartlased kasvaksid tegusateks ja toredateks, nii nagu see tänini on õnnestunud.”

8. jaanuaril 2010 asutatud Klaabul t äitub tänavu 5 aastat, 16. jaanuaril 1975 rajatud Pokul 40 ja 25. jaanuaril 1985 loodud Hellikul 30 aastat. Hellik tegutseb Ränilinnas, lasteaia eripäraks on traditsioonilised spordipäevad Ülenurme staadionil ja Ülikooli spordihoones. Annelinnas asuv Poku torkab silma terviseedendusega ning kasutab ka Montessori pedagoogika elemente, seal praktiseerivad Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tudengid. Raadi-Kruusamäe linnaosas paiknev Klaabu teeb koostööd Tartu Ülikooli Pedagogicumiga.

Tartu linna munitsipaallasteaedadest on 2015. aastal juubelid veel Kellukesel, mis saab 4. septembril 30-aastaseks, Midrimaal, millel täitub 1. novembril auväärne 65 aastat, ning Kivikesel, mis saab 6. detsembril 50.

Head Uudised GoodNews