1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartus toimub seitsme riigi presidendi tervitustseremoonia
Tartus toimub seitsme riigi presidendi tervitustseremoonia

Tartus toimub seitsme riigi presidendi tervitustseremoonia

Foto: Rene Riisalu

President Kersti Kaljulaidi kutsel saabuvad 22. juunil Tartusse Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistama kuus Euroopa riigipead. Tartusse tulevad Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson, Leedu president Dalia Grybauskaitė, Läti president Raimonds Vējonis, Poola president Andrzej Duda ja Soome president Sauli Niinistö.

Linlased on oodatud reedel, 22. juunil kell 12.45 Tartu raekoja ees toimuvat riigipeade tervitustseremooniat jälgima. Tartut külastavaid presidente tervitavad Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Pärastlõunal külastavad riigipead Eesti Rahva Muuseumi, Tartu Ülikooli ja Ahhaa teaduskeskust ning õhtul kell 23 osalevad laulu- ja tantsupeo Gaudeamus avatseremoonial kesklinnas Emajõe ääres, kus lühikeste sõnavõttudega tervitatakse ka Gaudeamuse külalisi ja tartlasi.

Presidente saadab Tartu visiidil linnapea Urmas Klaas, kelle sõnul on nii rohkearvuline riigipeade visiit Tartu jaoks erakordne sündmus. “Oleme väga rõõmsad, et Eesti president nii kõrgetasemeliste külalistega 22. juunil Tartusse saabub. Gaudeamuse laulu- ja tantsupeol, mille sünnikodu on Tartu, on olnud kindlasti väga oluline roll meie naaberriikide heades suhetes ja tihedas läbikäimises,” lisas Klaas.

Head Uudised GoodNews