1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tasuta LinnaWiFi Tartu kesklinnas laieneb
Tasuta LinnaWiFi Tartu kesklinnas laieneb

Tasuta LinnaWiFi Tartu kesklinnas laieneb

Foto: Visit Estonia

Taas uue hoo sisse saanud LinnaWiFi projekti raames on tasuta WiFi jõudnud kümnesse kohvikusse ja restorani Tartu südalinnas.

“WiFist on saanud mitte enam mugavus, vaid inimõigus, milleta me ei kujuta enam tänapäevast linnaruumi ettegi,” rõhutab algatuse tähtsust Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Tartu linna toel pakuvad tasuta WiFit järgmised söögikohad: Kapriis, Dedi, Entri, CREPP, Pool Kuus, Lõvisüda, Suudlevad Tudengid, Meatmarket, Vein ja Vine ning Truffee. Linna koostööpartner projektis on Haamer Ventures OÜ.

LinnaWiFi projektis pakutav internetiühendus on kõigile tasuta ligipääsetav ja paroolideta, ühenduse kiirus sõltub kohvikust. Teenus on turvaline, kuna kliendid hoitakse üksteisest lahus ning väljaspool ettevõtte sisevõrku. Teavituseks on kohvikuustel WiFi reklaamid.

Projekt sai alguse Tartu linna ja portaali wifi.ee koostöös 2004. aastal, mil tasuta WiFit hakkas pakkuma kaheksa kohvikut. Ettevõtjate huvi WiFi vastu püsib, kuna teenus toob söögikohtadesse uusi külastajaid. LinnaWiFit toetades aitab Tartu linn kaasa linnaruumi arengule, pakkudes teenuseid nii linnaelanikele kui ka turistidele. Tartu algatuse vastu on tundnud huvi ka mitmed väliskülalised.

Head Uudised GoodNews