1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tee head ja tunnusta! Tartus saab taas esile tõsta noorsootöö parimaid
Tee head ja tunnusta! Tartus saab taas esile tõsta noorsootöö parimaid

Tee head ja tunnusta! Tartus saab taas esile tõsta noorsootöö parimaid

Tartu
Foto: Shutterstock

Tartus jätkub iga-aastane traditsioon tunnustada aasta noorsootöö tegijat, aasta noort tegijat ning aasta laste- ja noortesõbralikku tegu. Ettepanekuid saab esitada 19. novembrini.

Aasta noorsootöö tegija võib olla näiteks noortekeskuse töötaja, kooli huvijuht, huviringi läbiviija, laagrikasvataja, noortesündmuse korraldaja või karjäärinõustaja, kes on oskuslikult juhendanud noori nende annete avastamisel ja ideede teostamisel, viinud ellu edukaid projekte, käivitanud uuenduslikke ettevõtmisi või korraldanud hariva, väärtushinnanguid kujundava või muid positiivseid muutusi esile kutsunud sündmuse. Tegijana võib tunnustada ka noortekeskust, huvikooli, huviklubi, laagrit või muud noorsootöö korraldajat, millel on silmapaistvaid saavutusi noorte eneseteostuse toetamisel, mis on olnud uuenduslik oma lähenemistes vms.

Aasta noor tegija on aunimetus, mille võib saada noor inimene, noorteühing või noorte projektiseltskond. Tegijana võib tunnustada ettevõtlikku, silmapaistvat noort, kes on algatanud või läbi viinud Tartu linna jaoks olulisi tegevusi või esindanud edukalt Tartu linna; noorteorganisatsiooni, mis võimaldab noortel aktiivselt tegutseda, väljendab noorte seisukohti ja on positiivselt mõjutanud noorte elusid; noorte poolt algatatud ja läbiviidud projekti, mis kaasab ja mõjutab suurema hulga noorte elu, tõstatab noorte jaoks olulisi teemasid, aitab noortel muuta maailma paremaks.

Algatuse, mis on aidanud muuta Tartu linna elukeskkonda oluliselt meeldivamaks, sõbralikumaks, kaasavamaks ja turvalisemaks, võib esitada aasta laste- ja noortesõbralik teo tunnustusele.

Ettepanekuid tunnustamiseks saab esitada 19. novembrini:

2017. aasta laureaadid tehakse teatavaks Tartu noorsootöö aasta tunnustussündmusel 6. detsembril. Tunnustusega kaasneb rahaline preemia, mis alates 2016. aastast on 500 eurot.

Head Uudised GoodNews