1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tegusad Eesti noored korraldavad IT teemalise rahvusvahelise konverentsi
Tegusad Eesti noored korraldavad IT teemalise rahvusvahelise konverentsi

Tegusad Eesti noored korraldavad IT teemalise rahvusvahelise konverentsi

Foto: Tegusad Eesti Noored
Foto: Tegusad Eesti Noored

MTÜ Tegusad Eesti Noored ehk Euroopa Noorteparlamendi Eesti esindus korraldab 17.-21. oktoobril Tallinna Ühisgümnaasiumis üle saja rahvusvahelise osalejaga infotehnoloogia teemalist noortekonverentsi, 15. Eesti Euroopa Noorteparlamendi Valikfoorumit (ametlikult 15th National Selection Forum of EYP Estonia).

Tegemist on MTÜ Tegusad Eesti Noored poolt igal aastal korraldatava üritusega, mille eesmärgiks on arendada nii põhi-, kesk-, kui ka ülikooli noorte ühiskonnateadlikkust, omaalgatuslikkust ning koostöö- ja väitlemisoskust. Üritusel jagunevad noored rühmadesse ning hakkavad arutama erinevatel IT ja ühiskonna teemadel, nagu haridusinnovatsioon, e-osalus ja e-demokraatia, põlvkondade vaheline digilõhe, e-riigi võimalused, IT innovatsiooniga seotud tööhõive probleemid ning keskkonnasäästlik linnaplaneerimine. Seda nii Eesti, kui ka Euroopa Liidu tasandil.

Esimesel kahel päeval leiab aset rühmaehitus, mille eesmärgiks on kohaletulnud noortele teha põhjalik ettevalmistus kvaliteetseks rühmatööks. Viiepäevase ürituse lõpptulemusena valmivad noortel eesti oma ala parimate ekspertide abil ettepanekud ehk resolutsioonid erinevate arutluse all olnud ühiskondlike IT teemaliste kitsaskohtade parandamiseks. Nende üle hakatakse debatti pidama ning kaitsma 21. oktoobril TTÜ Tudengimajas päev läbi toimuval peaassambleel.

MTÜ Tegusad Eesti Noored (TEN, www.ten.ee) on rohkem kui kümne tegutsemisaasta jooksul võtnud oma missiooniks suurendada noorte ühiskonnateadlikkust ja omaalgatust nii Eesti kui ka Euroopa tasandil. Lisaks kümnetele edukatele üritustele näitab TENi olulist rolli ja usaldusväärsust ka organisatsiooni koostööpartnerite hulk, kellest võiks mainida näiteks Haridus- ja Teadusministeeriumi, Avatud Eesti Fondi, Tallinna Spordi- ja Noorsooametit ja erinevaid linnavalitsusi.

Head Uudised GoodNews