1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Telliskivi Kirbufestivalil avatakse ligi 400 müügikohta
Telliskivi Kirbufestivalil avatakse ligi 400 müügikohta

Telliskivi Kirbufestivalil avatakse ligi 400 müügikohta

Telliskivi Kirbufestival30. augustil kell 10-20.00 toimub Telliskivi Loomelinnakus Telliskivi Kirbufestival, kus oma (kasutatud) kaupa tuleb müüma ligi 400 müüjat. Kaubelda saab nii nn teise ringi riiete, raamatute, mööbli ja kodukaupadega kui ka antiigi ja uue käsitööga. Lisaks kauplemisele saab kuulata kontserte ja DJsid, vaadata teadusteatri ja lastele on avatud mitmekesine lasteala.

Lavaprogrammi köitvaimaks etteasteks on Energia avastuskeskuse teadusteater „Avasta aur!“, mille etendused selgitavad aurumootori tööd, toovad lavale külma ja kuuma auru ning muud põnevat. Päeva jooksu toimub seitse kontserti, kus teiste seas esinevad Odd Hugo, Mikk Tammepõld ja Uus Energia. Täpsem ajakava SIIN.

Lastealadel, mis asuvad nii loomelinnaku õuel kui maja ees, on võimalik osaleda kunstiteemalistes töötubades ning Eesti Lastekirjanduse Keskuse lugemistubades. Huvilised saavad õppida žongleerima ning proovida oma osavust güroskoobis, tasakaalurihmadel (slackline’d) ning longboard ruladel.

Esmakordselt on sel aasta festivalil avatud toiduturg, kus kaupa pakuvad talud, looduspoed, kodu- ja väiketootjad. Telliskivi Poetänava kauplused avavad oma pop-up poed loomelinnaku maja ees tänaval. Mondo Maailmahariduskeskus avab oma uksed ja kutsub maitsma õiglase kaubanduse kohvi ning šokolaadi. Kl 15-17 saab kuulata (ja vaadata pilte) vabatahtlike ja Mondo töötajate lugusid Ghanast, Keeniast, Afganistanist, Jeemenist ja Ugandast.

„Laupäeviti toimuvad Telliskivi kirbuturud on lahutamatu osa meie loomelinnakust,“ selgitab Telliskivi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere. „Juba kolmandat korda augusti lõpus toimuv kirbufestival on kirbukasuve kulminatsioon, kus ühel päeval ühendame suuremas mastaabis peresõbraliku ajaveetmise ja meelelahutuse, taaskasutuse ja kauplemisrõõmu!“

Telliskivi Kirbufestival pöörab tähelepanu keskkonnasõbralikkusele. Festivali partner on Uuskasutuskeskus, kes avab festivalil oma kogumispunkti ning ainulaadse taldrikulaenutuse, kust on võimalik enne toidu tellimist laenutada tasuta päris taldrik, et nautida toitu kvaliteetsetelt ja keskkonnale lisakoormust tekitamata. Samuti palume külastajatel sorteerida oma prügi vastavatesse prügikastidesse, mida on festivali alal nelja tüüpi – olmeprügi, pakendid, taara ning biojäätmed. Arvestada tasub ka sellega, et plastikprügi hulga vähendamiseks kehtib plastiktopsides jookide ostmisel „topsitasu“, mis ulatub 0,5 l topsi puhul 1 €. Topside taastäitmisel ja pandipakendis kaasaostmisel lisatasu ei ole.

„Keskkonnast hoolimine ja taaskasutamine on need märksõnad, mis Uuskasutuskeskust ja Kirbufestivali juba teist aastat järjest ühendavad,“ lausub MTÜ Uuskasutus tegevjuht Katriin Jüriska. „Just selliste algatuste toetamine ja seeläbi asjadele uue elu andmine on juba 10 aastat tegutseva Uuskasutuskeskuse missiooniks.“

Sissepääs festivali alale maksab 1 €, alla 10-aastastele lastele tasuta. Kuna festivalile on oodata tuhandeid inimesi, soovitame külastajatel võtta arvesse järgnevat:

1. Kirbufestivalil saab kaubelda sularahas, lähimad pangaautomaadid asuvad Balti Jaamas.
2. Tipphetkedel võivad tekkida järjekorrad festivali alale pääsemiseks, oleme tänulikud mõistva suhtumise eest.
3. Toitlustuskohtades võivad tipphetkedel tekkida järjekorrad ning pikeneda toidu ooteajad. Korraldajad ja toitlustajad ei garanteeri kauba ja toitude jätkumist festivalipäeva lõpuni.
4. Kogu festivaliala ei asu kivi- või asfaltkattega pinnasel, soovitame panna jalga niiskuskindlad jalanõud ning igaks juhuks võtta kaasa vihmakeep.

Telliskivi Kirbufestivali kaaskorraldajaks on MTÜ Eesti kirbuturg, toetavad Uuskasutuskeskus, La Muu, Tallinna Vesi, Energia Avastuskeskus ja Kleepsuvabrik.

Head Uudised GoodNews