1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TERVE EESTI SUVI I Kriisitoetus „Terve Eesti suvi“ jõuab lühilaagrite ja -malevate kaudu 24 000 nooreni
TERVE EESTI SUVI I Kriisitoetus „Terve Eesti suvi“ jõuab lühilaagrite ja -malevate kaudu 24 000 nooreni

TERVE EESTI SUVI I Kriisitoetus „Terve Eesti suvi“ jõuab lühilaagrite ja -malevate kaudu 24 000 nooreni

Juuli alguseni said  lühilaagrite- ja malevate korraldajad taotleda kriisitoetust „Terve Eesti suvi“, võimaldamaks suuremale hulgale noortele suve aktiivset sisustamist, teatas Haridus- ja Teadusministeerium 31. juulil.

Kriisitoetus jõuab erinevate aktiivsete tegevuste kaudu ligi 24 000 lapse ja nooreni. Taotlusi esitati pea 700 (369 laagri ja maleva korraldajalt) ning toetust eraldati kokku üle 2,7 miljoni euro.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps sõnas, et tal on väga hea meel, et huvi oli nii suur ja toetust käivitades püstitatud eesmärk – pakkuda pärast pingelist kevadet sisukat ja aktiivset suvepuhkust võimalikult paljudele lastele ja noortele – sai edukalt täidetud. „Tahan tänada kõiki laagrite ja malevate korraldajaid, kes on keerulistes oludes kiirelt reageerinud ja kelle ülimalt tänuväärse töö tulemusena nii paljude laste ja noorte suvi sisustatud saab,” lisas Reps.

Toetus oli suunatud kuni 26-aastastele noortele tegevust pakkuvad lühilaagrid ja -malevad, mille sisuks on noorsootöö, sealhulgas huvihariduse ja huvitegevuse andmine ning töökasvatus.

Ööbimisega lühilaagri või -maleva korraldamiseks oli võimalik saada toetust kuni 40 eurot ühe osaleva noore kohta ööpäevas, ilma ööbimiseta laagrites ja malevates kuni 20 eurot päeva kohta.

Head Uudised GoodNews